Vay kutsal balyoz vay

BALYOZ internet oyunlarına konu oldu. Balyoz birilerinin yalakalık nedeni oldu. Balyoz kapışılıyor.

Gerçek balyoz kimde? İnşaatta mı, hastanede mi, milletvekilinin elinde mi?

Şeytan aldı götürdü, satamadan getirdi.

Müteahhit AKP Bingöl milletvekili Fevzi Berdibek balyozu kapmış, eline alıp medyayı çağırmış, pozlar veriyor... Ve iddialı konuşuyor:

"Bu elimdeki yüzde bir milyon o balyoz. İnanmayan olursa Adli Tıp Kurumu’na gönderelim. Başbakanımızın hayatı bununla kurtarıldı. Bunu ölünceye kadar evimin en baş köşesinde saklayacağım."

Meğer piyasaya balyozun sahteleri de çıkmış.

Ben olsam ben de bunu saklarım yani! Böylece gelecek seçimde milletvekilliğim garanti olur.

Milletin vekili olabilmek için Başbakan’ı tarafından listede seçilecek yere konulmak kolay iş değil. Burası Türkiye, listeye balyozunla gireceksin!

Elinde böyle bir "kutsal emanet!" olacak ve piyasaya çıkıp şov yapacaksın, atraksiyon yapacaksın ki seçilmen garanti olsun.

Türk siyasetinden çarpıcı bir görüntüdür, ülkemizin kimler tarafından yönetildiğinin belgesidir bu size anlattığım.

GÜLME KOMŞUNA...

İnsanların hastalanması, rahatsızlık geçirmesi kötü bir olaydır. Bizler de -kim olursa olsun- rahatsızlanan kişi için üzülürüz. Başkalarının hastalığını siyaset amacıyla kullanmaya kalkışmayız.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya milletvekili Akif Gülle bundan bir süre önce ciddi bir trafik kazası geçirdi ve ağır yaralandı. Uzun süre hastanede yattı ve birkaç gün önce taburcu oldu. Kendisini ömrüm boyunca hiç görmedim, tanımadım, konuşmadık. Meclis’teki sekreterini arayıp geçmiş olsun dileklerimi ona bıraktım. İletip iletmediğini bilemem.

Bunları niçin yazıyorum?

Başbakan Ecevit hastalanmıştı. Hastanede yatıyordu. Bazı siyasetçiler ise onun hastalığının üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor, hatta alay ediyordu.

İçlerinde o zaman AKP Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan da vardı.
Size bizim gazetede çıkan iki haberi örnek olarak vereceğim. Bunlar zamanla unutuluyor. Bazı şeyleri yeri geldiğinde anımsatmanın yararları oluyor.

2 Haziran 2002 tarihli Hürriyet:

"Düşün milletin yakasından. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ecevit’in mutlaka siyasetten çekilmesi gerektiğini belirterek ’Düşün milletin yakasından’ dedi. Erdoğan partisinin Erzincan il başkanlığında yaptığı konuşmada şöyle dedi: ’Haftalardır bu hükümet hasta diyoruz. Ecevit için hastane raporları bile adeta zoraki veriliyor. Artık fiziken çökmüş, bitmiş bir insan var karşımızda. Bakın her tarafı kırılıp dökülmeye başladı. Bu neyi gösteriyor? Artık çelik korselerle duruyorsun."

Şimdi yine bizim gazeteden ikinci örnek veriyorum. 19 Mayıs 2002 tarihli Hürriyet:

"AKP’li gençler, hasta yatağındaki Ecevit’i ıslıklayıp yuhaladı. Ankara’da yapılan gençlik şölenine katılan AKP lideri Erdoğan, Ecevit’in hastanede olduğunu ve koalisyon toplantısının hastanede yapılacağını söyleyince partili gençler (Ecevit’e) yuh çekti.

Erdoğan dün de İzmit’te ’Türkiye hasta ve başbakansız. Ecevit’e sesleniyorum, kendine de, bu ülkeye de zulmetme’ dedi."

* * *

Ecevit hastalanmıştı. Evet, bu konuyu bizler de yazılarımızda işledik. Ama siyasi rant, oy elde etmek amacıyla değil. Recep Tayyip Bey o günlerde Ecevit’in siyasi rakibiydi. İktidar savaşında belden aşağı vuruyor, onun hastalığını irdeliyor, hatta alay ediyordu.

İnsanların hastalığı ile oynaşmak, alay etmek, hatta sevmediğiniz biri rahatsızlandığında içten içe bile olsa sevinmek, bunu oy avcılığına dönüştürmek insanlık değildir. Hele siyasetçiye hiç yakışmaz.

Birkaç gün önce bayılan, kutsal balyoz operasyonuyla kurtarılan Erdoğan’ın durumu elbette Ecevit gibi ağır değildi. Yine de bu olaydan ve geçmişteki sözlerinden ders çıkarıp pişmanlık duymuş olmasını dilerim. Belki de ders aldı ve başkaları da aynı doğrultuda kendisinin üzerine gelir korkusuyla, hastaneden bir an önce çıkabilmek için ısrar etti... Ve çıktı.

Atalarımız ne güzel sözler söylemişler...

Gülme komşuna, gelir başına... Büyük lokma ye, büyük konuşma...

Siyaset ayrıdır, insanlık ayrıdır. Kendisine üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, sağlığına kavuşmasını diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları