Özkahya

BEŞİKTAŞ’ta geçen yıla göre önemli değişiklik şu; Takım olarak defans yapmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

“Arkadaki adamlar rakiple uğraşsınlar, biz ileri gidelim” zihniyeti kalmamış. Biraz daha birbirlerine alışırlarsa bu sene Beşiktaş geçen yıla oranla daha az gol yiyecek, bu belli. Burada bir sıkıntı var. Topu kaptıkları zaman çok çabuk hücuma çıkmak lazım. Fernandes kitlendiği zaman bütün takım kitleniyor. Bu oyuncuya yardım ederlerse hücum gücü de toparlanacaktır.
Trabzon beklediğim gibi çıkmadı. Daha diri daha agresif bir takım bekliyordum. Özellikle bazı yabancılar hala eski havadalar. Bu kadar yabancısı olan bir takım hala sol defansta Olcan’ı oynatıyorsa bir terslik var demektir. Beşiktaş’ta Olcay biraz kımıldadığında iyi şeyler yapıyor. Mesela ikinci gol.
Bence bu maçın kilit adamı hakem Halis Özkahya’ydı. Colman’ın yaptığı harekette, sarı kart olmaz. Direkt kırmızı. Taammüden adam öldürmek gibi bir şey. Aslında profesyonel olan birisinin meslektaşına yapmaması gereken bir hareket. Bu oyuncu hiç gereksiz yere Avrupa Kupası maçında da atıldı. Yani Colman, Trabzonspor içine yerleştirilmiş bir bomba gibi.

Haberin Devamı

Ters kararlar

İkinci yarı mesela bir pozisyon var Beşiktaş hücumunda, net faul. Ceza sahasının ön çizgisinde başlıyor, içinde bitiyor. Ama hakem es geçiyor. Hakemin bu maçta ikili mücadelelerde verdiği ve vermediği kararlar çok tersti. Sezon başı diyelim, biraz pembe bakalım. Ama Colman’ı bırakın pembeyi kırmızıdan morartmak lazımdı.Yani bu maçın özeti şu. Her şeye rağmen Beşiktaş iyi mücadele etti. Lige iyi hazırlanmış. Eğer aynı tempoda çalışmaya devam ederlerse, bu Beşiktaş ligde heyecan verir. Trabzon için de tek cümle şu olmalı; Aman ha bordo mavililer. Lig uzun ama başlangıç kötü.

MAÇIN İYİSİ

İlk golü atıp, Gökhan’a asist yapan ve çok çalışan Olcay Şahan.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Profesyonel bir sporcu rakibine saygılı olmalıdır. Colman.

HAKEM: KÖTÜYDÜ...

Yazarın Tüm Yazıları