Futbolda da kadının adı yok

Parçalanmış ailelerin çocuklarından oluşan Konak Bld. Kadın Takımı’na sadece 30 bin TL şampiyonluk primi verildi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi futbolda Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hazırlanan takımın şampiyonluk primi için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Federasyonumuzun bize reva gördüğü para ne yazık ki bu. Bu rakam çok komik. İade süreciyle ilgili çalışmayı bitirir bitirmez ödülü geri vereceğiz” dedi.

ÇOĞU yetim, öksüz ya da parçalanmış aile çocuğu olarak büyüdü. Babasız-anasız büyümenin acısını yüreklerinin bir tarafına koyup futbol topunun peşine düştüler. Kimi Karslı, kimi Mardinli, kimi Tokatlı, kimi Kadifekaleli, kimi de Bükreş’in kenar mahallelerinden. Hepsi de yoksul aile çocuğu, kazandıklarıyla ev geçindiriyorlar... ‘Beckham’ diye çağrılanı da var saç modeliyle ‘Gullit’e özenen de... Onlar sokağın kızlarıydı. Futbol onları bambaşka ufuklara sürükledi. Şimdi hepsi birer yıldız. Önce Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nda Türkiye şampiyonluğa uzandılar.. Şimdi de ülkemizi Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

ERKEK FUTBOLCULARLA KIYASLANAMAZ

PEKİ, bu başarı öyküsünü yazan kızlar Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yeterli desteği görüyor mu? Asıl dram işte burada başlıyor. Yıldırım Demirören yönetimi Türkiye Kadınlar Süper Lig Şampiyonu’na 30 bin TL birincilik ödülü göndermiş. Mesela bu para Fenerbahçeli Selçuk Şahin’in maç başına aldığı 12 bin Euro’dan daha az. kadın spor dallarına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ödül olarak gönderilen parayı komik buluyor. Tartan bu parayı Futbol Federasyonu’na iade edeceklerini açıkladı.

DEMiRÖREN TEBRiK BiLE ETMEDi

TARTAN, “Hukukçu arkadaşlarım iade süreciyle ilgili çalışmayı bitirir bitirmez 30 bin TL’yi iade edeceğiz. Bizler ülkemiz için kadın futbolunda Şampiyonlar Ligi’ne katılıyoruz. Rakiplerimiz Bayern Münih, Real Madrid gibi takımlar. Federasyonumuzun bize reva gördüğü para ne yazık ki bu. En azından Kadın Ligi’nin bazı maçlarını İddaa oyununa koyabilirler. Hepsini bırakın Başkan Yıldırım Demirören, bu çocukları arayıp tebrik bile etmedi. Oysa bu takımın bütün oyuncuları her İzmir’e gelişinde Demirören’i havaalanında çiçeklerle karşılardı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Futbolda da kadının adı yok

UEFA MADDi DESTEK VERiYOR

FIFA ve UEFA son yıllarda kadın futboluna ciddi yatırımlar yapıyor. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i aradım. Erzik, “UEFA ülke federasyonlarına her yıl kadın futboluna teşvik için maddi destekte bulunuyor. UEFA ve FIFA geleceğin futbolu olarak kadın futbolunu görüyor. Geçen yıla kadar bu işin başında Franz Beckenbeuer vardı” diye konuştu. Son notu da Futbol Federasyonu’nun web sayfasından aktarayım: “Futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılması, gerek tribünlerde gerekse sahadaki cinsiyet ayrımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu için Kadın Futbolu özel bir önem taşıyor.”

iŞTE ŞAMPiYON PEMBE KRAMPONLAR

Haberin Devamı

YAŞAM Göksu, sokakta erkeklerle top oynamaya başlar. Yaşam’ın Kadın Milli Takımı’nın kaptanı olacağını kimse kestiremiyordu. Orta sahada top koşturan Yaşam diyor ki “Ruud Gullit’e hayranım. Saçlarımı onun gibi rasta modeli yaparak çıkıyorum maçlara.”
Onu arkadaşları “Gullit Yaşam” diye çağırıyor. Ve acımasız yaşamla tanıştığı günü anlatıyor: “18 Aralık 2010 tarihinde babamı kaybettim. Aynı gün Bucaspor ile çok önemli bir maçımız var. Önce babamı defnettim. Sonra da gözyaşlarıma ara verip maça çıktım. O gün 2 gol attım. Maçın bitimiyle de istediğim kadar ağladım.”

‘Beckham’ Esra iki yeğenini okutuyor

ESRA Erol’a saçlarını sordum. “David Beckham’a hayranım” dedi. Hayat herkese eşit davranmıyor... Esra’ya ve ailesine eşit davranmadığı gibi... Ekonomik zorluklarla büyüyen Esra için futbol aşkı her şeyin üstünde. Milli stoper Esra, futboldan kazandığı parayla hem ailesinin geçimine hem de eniştesi vefat ettikten sonra iki çocuğuyla kalan ablasına destek oluyor. Esra Erol, iki yeğeninin tüm eğitim masraflarını üstlenmiş.

Haberin Devamı

‘Babamı hatırladıkça ağlarım’

CEREN Nurlu. 21 yaşında. Küçükken babasını kaybetti. Annesiyle yaşıyor. Ona soru sorduğumda hiçbir şey söylemedi. Sadece ağladı. “Kusura bakmayın, babamı hatırlayınca böyle oluyorum” diye konuştu.

İki yıl ailesinden gizli oynadı

ÜMRAN Özev, takımın teknik direktörü Hüseyin Tavur tarafından erkeklerle maç yaparken keşfedildi. Tokatlı bir işçi ailesinin kızı olan Ümran’a babası futbolu yasaklar. Ancak Ümran Özev’in futbol tutkusu her şeyin önüne geçer. İnatçı çocuk, idmanlara ve maçlara ailesinden gizli gizli gider. 2 yılın sonunda baba, Ümran’ın futbol oynamasına izin verir. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencisi Ümran, Konak Belediye formasıyla büyük başarılara imza atar ve Milli Takım’a seçilir.

Haberin Devamı

Babamı görünce topu bırakırdım

HANDAN Kurğa. Karslı... İstanbul’da doğdu, takımın 2. kalecisi. “Babam futbol oynamama sert tepki gösterirdi. Babamı top oynarken tepeden görünce hemen oyunu keserdim. Ama pes etti ve şimdi maçlarımı izlemesi için biletini yolluyorum ve İstanbul’dan İzmir’e koşa koşa geliyor.”

Rumenlerin rekortmen dişi ‘Hagi’si

COSMINA Duşa tam bir futbol ve Hagi aşığı.. Hagi gibi raket bir sol ayağı var. Rumen Cluj’da bir sezonda 113 gol atarak kırılması güç dünya rekorunun sahibi 23 yaşındaki Cosmina aynı zamanda 32 golle Kadın Lig tarihinin en fazla gol atan oyuncusu. Türkiye’den kazandığı paranın yarısını her ay Bükreş’teki babasının hesabına yolluyor.

Yazarın Tüm Yazıları