Tribünden kumandalı

ŞAMPİYON olmak, hak etmek demektir. Hele daha ilk başlarda öne geçip, sonunda koşuyu birinci bitirmek baya zor iştir. Çünkü dönüp dönüp arkana bakacaksın, rakiplerin nerede diye... G.Saray, bu zoru başardı. Hiçbir dedikoduya mahal vermeden ligi lider bitirdi.

Haberin Devamı

Bir tek Aykut Kocaman’ı memnun edemedi. O hep imalı şeyler konuştu. Kafa karıştırdı. Ama bir türlü ‘Çok şeyi konuşacağım’ dediği şeyleri konuşamadı. Hoş, geçen yıl da aynı bu cümleleri Fatih Terim sarf etmişti. O da ligin bitiminde konuşamadı veya konuşmadı. G.Saray, oyuna çok kontrollü başladı. ‘Bir ters gol yeyip moralimi bozmayayım’ diye defansta fazla adamla kaldılar. ‘Nasıl olsa golü buluruz’ dediler. Düşündükleri gibi de oldu. Fakat Sivasspor’u anlamak mümkün değildi. 3-0 olana kadar rakibin üzerine gitmediler. Yahu kardeşim, nasıl olsa kaybediyorsun. Hiç olmazsa rakibe korku yaşat. G.Saray’da Burak 2 gol attı... Ama bence sahanın ilk iki adamı Selçuk ve Eboue idi... Müthiş oynadılar. Hele Eboue’ye, hayran kaldım. Bir defans adamı her zaman defans adamı değildir. Öyle toplar atarsın ki, ‘Benim’ diyen hücumcudan daha etkili olursun. İşte dün gece Eboue buydu.

Haberin Devamı

HAK EDEREK ZİRVEDE

BAZI futbolcuları anlamak mümkün değil... Mesela Umut... Hakem yanlış da karar vermiş olabilir. Ki, Fırat Aydınus’un bence tek hatası Umut’un olduğu faul pozisyonuydu. Yani pozisyon faul değildi. Ama 90 dakikada hakemin bu kadar ufak bir hata yapmaya hakkı yok mu? Ve Umut, saçma sapan işler yaparak hakeme resmen ‘Beni at’ dedi. Düşünün bu Umut, bir de Fransa’ya gitti oynadı. Kazanırken bu hatalarını net görürsen daha az maç kaybedersin. Bu sene Galatasaray, başkanından, teknik adamından, futbolcusuna kadar iyi şeyler yaptı. Belki zaman zaman takım iyi oynamadı. Ama çok zaman iyi mücadele ettiler. Ve bu şampiyonluğu hak ettiler. Hepsine tebrikler...

Yazarın Tüm Yazıları