Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Özhaseki’nin saunadan çıkardığı ders

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kentteki bir otelde sporunu yaptıktan sonra saunaya geçti.

Haberin Devamı

İçeride sadece bir kadın vardı, “Rahatsız olacaksanız çıkarım” dedi, kadın İngilizce bir şeyler söyleyince yabancı olduğunu anladı.

Sözlerini İngilizce tekrarladı, ‘Sorun değil’ denince oturdu.

Özhaseki, başkan olduğunu söylemedi; kafası da sürekli daha yeni tamamladıkları Erciyes Dağı Master Planı ile meşguldü.

Hollanda’da yaptıkları tanıtımdan da yeni dönmüşlerdi, kadın da oralıydı.

Sohbet ister istemez Erciyes’e kaydı; kadın dağa çıktığını söyleyince Özhaseki, heyecanla onun gözlemlerini beklemeye başladı ve bakın ne oldu?

TANRI’NIN ELİ İLE İNSANIN ELİ

UZATMAYAYIM,
kadın, “Dağa çıkmamla inmem bir oldu. Çünkü Tanrı’nın elinin değdiği her şey mükemmel, insan elinin değdiği her şey berbat. Tuvalet dahi yok” deyince Özhaseki çarpılmışa döndü.

Sonra kadının Kayseri’ye neden geldiğini sordu, “Kocam gazeteci, belediye başkanı ile görüşmeye geldi, ben de onunla geldim” yanıtını alınca güldü; “O başkan benim. Kocanız benden bilgiler aldı; ama ben sizden çok şey öğrendim” deyip saunadan çıktı.

Çıkar çıkmaz arkadaşlarına hemen, “Derhal tanıtımları durduruyoruz, dağda insanlara mekânlar sunmadan çağrı yapamayız” talimatı verdi.

2006’daki bu sauna sohbetinin ardından hararetle bir çalışma başladı.

Bugünse, oteller hariç belediye 110 milyon avro’luk harcamayla Kayseri’ye, dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birini kazandırmak üzere.

Halen 500 yatak kapasitesine sahip Erciyes’te önümüzdeki yıl en az 2 bin yatak devreye girmiş olacak, sonraki yıl ise 6 bine ulaşılacak.

Ancak şu an için dahi kayağı sevenler için Erciyes, Türkiye’nin bir numarası olmaya aday; çünkü açık olan 60 kilometre uzunluğundaki pistler harika.

Pistlere ulaşımı sağlayan teknik donanım da son derece modern.

DÜNYANIN İYİLERİ ARASINA GİRER

İki yıl içinde tüm çalışmalar tamamlandığında, hepsi birbiri ile bağlantılı 200 kilometre uzunluğunda 96 pisti olacak.

Kayakla ilgili tüm etkinliklere de elverişli hale getirilecek olan Erciyes Dağı’nın 3.500 metresinden itibaren kayak yapılabilecek ve o muhteşem zirve bu yakın
mesafeden gözlenebilecek. (3.300 metreye çıktım ve gördüğüm tablo harikaydı, 200 metre daha yukarı çıkıldığında düşünün.)

Erciyes’teki bir önemli avantaj da tüm pistler için tek biletin geçerli olması.

Yani çoğu merkezimizdeki gibi her otelin ayrı pistleri yok.

İşte sözün tam da burasında Erzurum ve Bursa başta olmak üzere tüm kayak merkezleri Erciyes’in kendilerini geçmekte olduğunu görmeli.

Oralarda ne önlemler alınır bilemem; ama Türkiye’nin tüm kayak merkezlerinde ilk yapılması gereken, pistleri otellerin alanı olmaktan çıkarıp tümünü birbirine bağlamaktır, yoksa hiçbir yerin Erciyes’le yarışma şansı kalmaz.

Dünyanın birçok önemli kayak merkezinde kaymış biri olarak belirtmeliyim ki Erciyes, pistleri ile o merkezlere çok yakın.

Erciyes bu avantajı ile Kayseri’nin dünyada en iyi bilinen markası olabilir.

Erciyes’in karı, Kayseri’nin kârı” boş bir slogan değil yeni.

 

Yazarın Tüm Yazıları