Ateşi Drogba yaktı

BİR şarkı vardır, ‘Söyleyemem derdimi hiç kimselere’ diye... Galatasaray da, ilk yarıdaki oyunu itibariyle, buna uydu. İlk 45 dakikada, ‘ıstırap’ içerisinde mücadele etti.

Haberin Devamı

Güç, kalite, isim ve arkasında da taraftarı olan Galatasaray, kendi yarı alanında rakibe topla oynama imkanı verdi. Rakibin gücü ve ismi belli... Nitekim Akhisar, beklenildiği üzere topu sürekli sıkıştırdı. Buna rağmen, Galatasaray da boşluk bulamadı. Neden?
Çünkü makine dairesi olan orta sahada Selçuk, Yekta ve Sneijder oyunu tam okuyamadı. Rakibi açacak usta ayaklar, gerekeni yapamadı.

Terim’den doğru hamle

Akhisar’daki tüm futbolcularda güven olsa, iyi işler yapabilirlerdi. Ancak devre sonunda iki taraf da eşitliği bozamadı. İkinci yarıda da Fatih Terim baktı ki aynı tas aynı hamam... Oyuna müdahale edip, değişikliğe gitti. Ve Drogba oyuna girdi. Sönük olan Galatasaray’ı ateşledi. Yanmayan ocağı, bir anda alevlendirdi. Golünde yükseğe öyle bir sıçradı ki, sanki altında trambolin vardı.

Haberin Devamı

Sihirli değnek değdi

Galatasaray da, Fildişili’nin golüyle derin bir ‘Oh’ çekti. Drogba golünün yanı sıra bir de asist yaptı. Gekas’ın direkten dönen topu gol olsa, her şey farklı olabilirdi belki ama bu maça damgayı Drogba vurdu. Kimse bana ‘Futbolcuların aklında Schalke maçı vardı’ demesin. Bu oyunu ben de oynadım. Galatasaray, sihirli değnek ile işi bitirdi. Gerisi fasa fiso... Bu arada yeni transferlerden Sneijder de, sahada yok gibiydi. Zaman ihtiyacı var...

Yazarın Tüm Yazıları