Kuyt yedek kalmıyor çünkü...

Bu durumun ilk nedeni Kuyt’ın, çalkantılı günlerde Aykut Kocaman’ın yanında yer alması. O, teknik direktörüne destek verdiği için Kocaman da büyük bir sabırla Hollandalı yıldızın arkasında duruyor.

Haberin Devamı

LİGİN ikinci yarısına kötü başladı Fenerbahçe.. Sahasında kaybettiği 5 puanla büyük yara aldı.. Deplasmanlardan gelen iki galibiyet teselliydi ama yine de taraftarın istediği, özlediği futbol sahada yoktu.. 10-15 dakikalık etkili oyun Mersin’de bile sıkıntıdan kurtarmaya yetmedi çoğu kişiyi..
Bu ortamda en çok eleştirilen isim Aykut Kocaman kuşkusuz.. Ve son haftalarda Kocaman’ın eleştirildiği nokta form olarak dip yapan Dirk Kuyt’ı ilk onbirde oynatmaya devam etmesi..
Hollandalı yıldız geldiği günlerde sürekli skora etki etmesi, asist yapması ve gol atması ile taraftarın gönlünde taht kurmuştu.. Dirk Kuyt, Alex’in takımdan ayrıldığı günlerde de çok önemli bir rol üstlendi takım içinde.. Taraftara karşı Aykut Kocaman’ı savunan, soyunma odasında takım arkadaşlarının yıkılmasını önleyen ve “Biz bu duruma getirdik, bu durumdan biz kurtaracağız” diyen ilk oyuncuydu..

Haberin Devamı

GİZLİ BİR KAPTAN GİBİ ÇALIŞTI

KOCAMAN, Kuyt’ın o kötü günlerdeki tavrını hiç unutmadı.. Hatta Karabükspor yenilgisi sonrası istifa ettiğin açıklamasına en büyük reaksiyon yine Kuyt’tan geldi Kocaman’a.. Kuyt hem fiziksel olarak saha içinde varını yoğunu ortaya koyuyor hem de gizli bir kaptan gibi takımı toparlamaya çalışıyordu..
Yaptığı açıklamalarda takımın çok da yeterli olmadığını vurguluyor ve yönetimin takviye yapması gerektiğinin sinyallerini veriyordu..
Kocaman yönetimin ve başkanın ısrarları kadar Kuyt, Gökhan, Volkan, Bekir, Yobo’nun yoğun baskısıyla ikna oldu ve takımda kaldı.. Antalya kampı sırasında Emenike, Belhanda ve Webo için düğmeye basıldı.. Emenike ve Belhanda astronomik bonservis ücretleri nedeniyle alınamadı.. Bu dönemde teklif edilen Sneijder için Aykut Kocaman takım içi dengeleri bozacağını düşünerek olumsuz görüş verdi..

KONUŞULANLARIN TERSİNİ YAPTI

VE ikinci yarı başladı.. Kuyt ikinci yarıda inanılmaz kötü oynuyordu.. Seyircinin sabrını taşıran maç 20 şutun çekildiği, tek kale oynanan Sivas karşılaşmasının kaybedilmesiydi.. Kuyt o maçta kaçırdığı penaltı dışında sürekli top kayıplarıyla dikkat çekmişti.. Bir hafta önce Antep’te yenen gol de onun top kaybı ile başlamıştı..
Mersin’deki maç öncesi Kocaman’ın onbiri değiştireceği ve Kuyt başta olmak üzere birkaç oyuncuyu oynatmayacağı söylendi.. Oysa Aykut Kocaman tam tersini yaptı.. Sivas maçının onbiriyle Mersin karşısına çıktı.. Kuyt’ın kötü oyunu, bir dakika içinde üç pas hatası yaparak sürekli rakibe atak şansı tanıması Kocaman’ı çok üzdü.. Kötü gününde arkasında duran ve karakter olarak, mücadele yönü olarak çok beğendiği Kuyt’ı oyundan aldı..

Haberin Devamı

STOCH VE TOPUZ’UN ÖNÜNE GEÇTİ

AYKUT Kocaman, BATE ve Trabzonspor maçlarında ilk onbirde yine Hollandalı futbolcuya şans tanıyacak.. Özellikle Avrupa’daki tecrübesinden faydalanmak isteyecek.. Bu zorluk derecesi yüksek iki maçta onun fiziksel gücüne ve mücadele isteğine ihtiyaç duyacak.. Ama Kuyt’ın kötü anlarında bile Stoch’un, Topuz’un önüne geçmesinin ilk nedeni teknik direktörünün arkasında dik duruş göstermesi.. O Kocaman’ın arkasında durduğu için Kocaman da büyük bir sabırla Kuyt’ın arkasında duruyor şimdi..
Ve son not.. Kuyt’tan formayı alamayan Stoch’un moralinin bozulmasında, bir türlü isteneni veremesinde yatan faktörlerden biri sürekli teknik direktörü hakkında konuşması.. Kasımpaşa maçında Alex’le verdiği görüntünün ardından sahada yüreğini vererek mücadele etmemesi..

Yazarın Tüm Yazıları