Alex hikayesi bitti

DERBİDE sınıfta kalan hoca Samet Aybaba. Fenerbahçe, Mönchengladbach maçını kazanmış.

Haberin Devamı

Başarılı olan takımı da Aykut Kocaman’ın değiştirme şansı yok. Fenerbahçe’nin kadrosu da seninkinden iyi olduğuna göre, ona göre önlem alacaksın. Seni kilitlemek kolay.

Fernandes’i 60 dakika oynatma, Beşiktaş kımıldayamıyor. 60. dakikadan sonra o da bitiyor, Beşiktaş diye bir takım kalmıyor. Alternatifin ne? Rakibi oynatmamak. Mesela Fenerbahçe’nin sağ tarafı, senin sol tarafını daha 10. dakikada felç etmeye başladı. Ama sen ona önlem alamadın. Ne zaman almaya kalktın? İş işten geçtikten sonra.

Alex olayından dolayı Fenerbahçe’de gerginlik vardı. Ama ismi büyük, futbolları küçük iki takımla oynamaları onlar için şans oldu. Öyle veya böyle, galip gelmek için mücadele edeceksin, çalışacaksın.

Fenerbahçeli futbolcular da bu iki maçta çok koştular ve mücadele ettiler, başarılı da oldular. Çünkü artık “Alex vardır, yoktur” hikayesi bitti. Gidenin topuğundan bakılmaz, ama Türk insanı dün akşam gördüğünüz gibi yalnız kadınlar, çocuklar da olsa, Fenerbahçe 3-0 da öne geçse, 50 bin kişi “Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek” diye ortalığı inletiyor. O sırada da Aykut Kocaman mecburen yedek kulübesinin içine giriyor.

Biz yine maça dönelim. Yine kötü bir zemin, futbolcular istediklerini yapamıyorlar. Ama şu bir gerçek, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bayağı fark var. Dün
gece bu bariz gözüktü. Beşiktaşlılar, Fenerbahçelilerle mücadele edeceklerine, sahada onlara refakat ettiler.

Haberin Devamı

Toraman 10 kez atılırdı

Beşiktaş’ta Sivok diye bir futbolcu var. Gereksiz penaltılar yapıyor, ama gol olacak yerlerde gerekli faulleri yapamıyor. Aynı şeyi Veli için de söyleyebiliriz.

Böyle iki sarı kart gören oyuncu büyük takım futbolcusu olamaz. Hakem için kötü diyeceğim. Birinci sebebi oyuna müdahale etti, futbolcuların içine girdi, sağa giden top ona çarparak sola döndü, futbolcuların koşu yolunu engelledi onlarla çarpıştı ve o top gitti Veli’nin atılmasına ve Beşiktaş’ın gol yemesine sebep oldu.

Aynı pozisyonda Sow ile Ersan’a sarı kart göstermedi, Egemen’e gösterdi. Madem otorite kuracaksın, kartlarını gereksiz kullanıyorsan veya kullanamıyorsan, o zaman İbrahim Toraman’ı 10 defa atman lazımdı. Yüreğin onu atmaya yetmedi, çünkü Beşiktaş sahada 9 kişi kalacaktı. Neden İbrahim’i atamadın biliyor musun? Sahada verdiğin kararların arkasında değildin, kendine güvenemedin. Sakın sana gözlemcin iyi puan verirse kendini aldatma. İyiye gideceğine kötüye gidiyorsun.

Yazarın Tüm Yazıları