Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

Sevgili Ayşe Hanım,

Çok uzun bir süredir size yazmak istiyordum. Öncelikle enteresan yaşam çakışmalarımız (5 Şubatta doğmuş olmak, İngiltere macerası, eşinden iki kızı ile birlikte fakir ama gururlu ayrılış...) ve ayrıca "Yetiş Ayşe" demek için.

Yetiş Ayşe...cvimden de anlaşılacağı gibi eğitimli ve deneyimli bir kamu görevlisiyim.

Hayatımın büyük bir kısmı yabancı ülkelerde, hem oralarda hem buralarda yabancılarla, yabancı projelerde çalışarak geçti.

Tüm koşturma içerisinde kitap okumak (ağırlıklı İngilizce) tek zevkim, hatta tutkum. Şimdi, çocuklarımın yaşam standartlarını düşürmemek adına, işimin yanı sıra kitap çevirmek istiyorum. Belli başlı yayınevlerine başvurdum ama henüz (!) cevap alamadım.

İşte bu noktada ekteki cvim ve başvuru maillerimle size başvuruyorum.

Haberin Devamı

İyiyim, hızlıyım, bir denesinler diyorum.

Umarım Ayşe bana da yetişir.

Adım bende saklı kalsın ne de olsa devletimin şanlı bir memuruyum. Ama şimdiden çok teşekkürler.

Ş.

CEVAP: Sevgili Ş., ilgilenen olursa cvini ileteceğim, başarılar diliyorum.

……

SİVAS’TA İŞ ARAYANLARA

Sevgili Ayşe Aral,

Elektrik süpürgesini de içeren yazınızı okuyunca çok şaşırdım doğrusu herkes kısıtlı imkânlardan bahsetmiş de biz yatalak annemiz için kız kardeşime part time yardım edecek hanım bulamıyoruz.

Onun için inanasım da gelmiyor. Şayet Sivas’ta part time hasta bakabilecek hanım varsa tarafıma müracaat etmelerini isterim. Hani kimisi paraya, kimisi insana ihtiyaç hisseder ya biz de sınırlı bütçemizle anamıza bakımda yardımcı arıyoruz. İlgilerinize teşekkürler şimdiden ilgileneler olursa şu numaradan Feryal Hanım diye ulaşabilirler.

Fevziye

CEVAP: Fevziyeciğim, herkesin derdi farklı, o yüzden kimseyi de kınamamayı öğrendim ben bu Yetiş Ayşe sayesinde. Kimisi için evde fazlalık olan bir eşya başka biri için yaşamsal değerde olabiliyor. Cevap gelirse ileteceğim, sevgiler.

……

Ayşe Hanım Merhaba,

17.07.2012 tarihli yazınız içersinde yer alan, kira yardımı-Meryem ve Ameliyat rumuzlu yardım talep eden kişilere karınca kararınca yapabileceğim yardımlarım için yönlendirmenizi istiyorum tüm insanlarımız için sağlık ve başarı dileklerimle

F.Duvan

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Duvan, harikasınız, bilgileri ileteceğim. Sevgiler.

……….

İyi tatiller çok değerli Ayşe Hanım zaman zaman size mail atıyorum.

Görme engelli memur okurunuz Nazmi.

Ayşe Hanım dün karşılaştığım bir saygısızlığı sizin nazarınızda sağlık bakanımız Recep Akdağ Bey’e bildirmek ister, Recep Akdağ Bey’in bu duruma çözüm bulmasını rica ederim.

Umarım mailimi yayınlarsınız, ben yıllık iznimi 25 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında kullandım.

16 Temmuz’da işbaşı yapmam gerekirken ciddi bir sağlık sorunuyla karşılaştım, çok af edersiniz ishal, mide bulantısı ve aşırı karın ağrısı şikâyetleri ile İzmir Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdum. Doktorun şu yaptığına bakar mısınız durumumu gördüğü halde küfür eder gibi sadece 1 günlük rapor yazıyor, hiç yazmasa bundan daha iyi, ben 3 günlük haklı olarak rapor istedim çünkü işyerim İstanbul’da hani midem kalkmış şekilde de İstanbul’a dönemezdim ve neticede sağlık sorunum devam ediyor olduğu için hala İzmir’deyim.

Haberin Devamı

Şimdi soruyorum size ben bu şekilde İstanbul’a otobüsle nasıl döneyim, düşünebiliyor musunuz her dakika başı “muavine aracı durdurur musun, ben çok af edersiniz ihtiyacımı göreceyim” mi diyeceğim, nasıl diyebilirim ki?

Onun için sağlık bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın doktorlarına engelli memurlara rapor verirken kendi kafalarına göre rapor vermeyip bunu hastalarına sormaları konusunda uyarmasını rica ediyorum. Zaten İstanbul’a dönebilecek rahatlıkta olsaydım 18 Temmuz’u yani bugünü beklemezdim, onun için değerli üstad Volkan Konak kendisinin de aşırı fanatiğiyimdir, boşuna şu mısraları yazmamış, doktorlar ne bilir ciğerin acısını?

Hakikaten de bilmiyorlar tabii hepsi değil.

Haberin Devamı

Allah rızası için doktorlarınıza biraz merhamet aşılar mısınız? Eğer zahmet edip sayın bakanım veya müsteşarları benimle görüşmek isterlerse telefonumu paylaşabilirsiniz

Teşekkür ederim Ayşe Hanım, iyi tatiller, saygılarımla kocaman öpüyorum sizi.

Nazmi

CEVAP: Nazmi Bey geçmiş olsun. Buradan Sayın Bakan ve hatta doktor okur dostlarım da elbette okuyacaktır epostanızı.

……….

GIDA MÜHENDİSİ İSPANYA

Ayşe Hanım Merhaba,

İspanya bursu için size yazan gıda mühendisi arkadaşın iletişim bilgilerini alabilir miyim, yardımcı olmak isterim.

İyi çalışmalar,

Vuslat

CEVAP: Sevgili Vuslat, harikasın. İyi ki sizler gibi değerli okur dostlarım var. Öpüyorum sarılarak. Bilgileri ileteceğim.

………

Haberin Devamı

KIZ BEBEK GİYSİSİ TALEBİNE CEVAP

Ayşecim günaydın,

Bugünkü köşende “Kız bebek giysisi talebi” başlıklı yazıda bahsi geçen ve ay sonunda doğacak olan kız çocuğuna, yeni ve hiç kullanılmamış bebek kıyafeti göndermek istiyorum.

İletişim bilgilerini iletirsen memnun olurum.

Sevgilerimle.

Zuhal

CEVAP: Zuhalcığım, harikasın, iyi ki varsın. Her zaman okur dostlarımın yardımına koşuyorsun. Allah da senin yolunu açık etsin inşallah. Öpüyorum.

…….

PANİK ATAK

Merhaba ablacım. Ben 8 yıldır panik atak hastasıyım. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. Senin de bu dertten muzdarip olduğunu biliyorum.

Daha önce doktora da gittim. Yok abla. Git gide kötü oluyorum. İnsan içine çıkamaz oldum. En çok istediğim annelik duygusunu bile bunun yüzünden yaşayamıyorum. Çok kötüyüm. İnsan gibi yaşamak istiyorum.

Senden ricam bana yardımcı olman. Ne yaptın, nasıl kurtuldun, hangi doktora gittin. Yardımını rica ediyorum Ayşe Ablacığım. Annesin, ablasın, her şeyden önemlisi insansın. Bana yardımcı ol. Sağlıcakla kal.

Selin

CEVAP: Selinciğim geçmiş olsun. Sana özel eposta da yazacağım. Okur dostlarımdan da kendi deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum. Onlara da burada yer vereceğim. Sevgiler.

………

İLİK NAKLİ ANKA KUŞU KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ


Merhaba ,

Sizden gelecek desteğe ihtiyacım olduğu için bu iletiyi tarafınıza gönderiyorum.

Twitter sayfasında ilik nakline ihtiyacı olduğunu duyuran Övünç Çalhanoğlu için ilik nakliyle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyası oluşturmaya çalışıyorum.

Övünç 3 yıldır lösemi hastası şu an hastalığının 2. evresinde kan değerleri düşük ve acil olarak ilik nakline ihtiyacı var konuyla ilgili detaylara ulaşabilmek için Övünç Çalhanoğlu’nun twitter sayfasını göz gezdirmenizi rica ederim @mrcalhan

Çeşitli medya kuruluşlarıyla, muhabirlerle, köşe yazarlarıyla bu konuyla ilgili görüşmeler yaptım ancak ne yazık ki günümüzde medya sadece “ajitasyon” haline getirebilecekleri konularla ilgili haberler yapıyorlar benim isteğim ise topluma çaresizliği değil “çareleri “ gösterebilmek.


Benim sizden ricam 29 Temmuz pazar günü Taksim’de yapmayı planladığımız yürüyüş için bize destek olmanız bu kampanya sadece Övünç için değil, tüm ilik bekleyen hastalar için umut ışığı olsun istiyoruz.

Twitter’da sesini duyurmaya çalışan 15 yaşındaki bu koca yürekli adamın sesini duyanlardan biriyim. Elimden geleni yapıp oturmak yerine ruhumdan gelen her şeyi yapabilmek istiyorum.

Duyarlılığınız için teşekkür ediyorum.

Huzurlu günler.

Saygılarımla.


Seyran

CEVAP: Sevgili Seyran, öncelikle Övünç’e ve tüm ilik bekleyenlere acil şifa diliyorum. İnşallah bir an önce bekleyişleri hayırlısıyla son bulur. Twitter’dan da size destek vereceğim, bana oradan da yazın, hatırlatın lütfen.

………

KIYAFET VE AYAKKABI

Ayşe Hanım Merhaba,

Yetiş Ayşe köşeniz için yazıyorum.

Çok az kullanılmış, 36-38 beden yazlık/kışlık kıyafetlerim, 37 numara ayakkabılarım/çizmelerim var.

Ben hiç kullanmıyorum artık ve boşuna duracağına bir ihtiyaç sahibine gitsin istiyorum.

İhtiyacı olan birini biliyorsanız, bana yönlendirir misiniz?

Şimdiden çok teşekkürler.

A.


CEVAP: Sevgili A. Gelen talepleri sana yönlendireceğim. Sevgiler.

………..

KIZLARIN EĞİTİMİ

İyi günler Sayın Aral,

Ben 10 yıldır Samsun'un Terme İlçesi’ne bağlı köylerde sınıf öğretmenliği yapıyorum.

Daha önce görev yaptığım köyde ailelerin kızları okutmak gibi bir anlayışı yoktu. Babamla birlikte zamanla bu algıyı değiştirmeye çalıştık ve nispeten başarılı olduk. Bu mücadelede yanımızda ailemin diğer fertleri, akrabalarım, arkadaşlarım ve arkadaşlarımın tanıdıkları vardı.

Çünkü okutmak demek para demekti ve o da köyde yoktu. Ailelerle sürekli iletişim halinde bulunarak ve onlara maddi destek sağlayarak kızları artık lise okur hale getirdik.

Ancak liselerin köye servisleri olmaması dolayısıyla hep yatılı okumak zorunda kaldılar. Liseye giden kızlarımın sayısı arttıkça masraflarımız da çoğaldı ve artık onlara yetişememeye başladık. Bu noktada da yardım duyurularımızın sınırlarını genişletmeye mecbur kaldık. Sizin de bu konularla ilgilendiğinizi duydum ve sesimi bir de size duyurmaya karar verdim.

Bu e-postamla ilgilenen herhangi biri olursa bana bu adresten ve cep telefonumdan ulaşabilir. Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkürler.

Saygılar, iyi çalışmalar.

Müge

CEVAP: Müge Öğretmenim, harikasın. İyi ki senin gibi değerli öğretmenlerimiz var, her zaman söylüyorum. Benim canım okur dostlarım da elbette bu kızlarımıza destek çıkacaklardır. Başarılar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları