Kayıp büyük

ÖYLE bir maç oynandı ki, abartmıyorum Trabzonsporlu futbolcular bu kadar beceriksiz olmasalar, 90 dakikayı çift haneli bir skorla bitirebilirdi.

Haberin Devamı

 Yani 10’a 2, 11’e 1 gibi. Maçın böyle bitmemesinin tek sebebi bordo mavili futbolcuların beceriksizliği. Kaleci Cenk’in kurtarışları falan değil.
Beşiktaş’ta orta saha diye bir kavram yoktu. Orta alanda ‘orta oyunu’ vardı. Trabzonsporlu oyuncular, hiç bir müdahale görmeden Beşiktaş defansının üstüne gittiler. Yine hiç bir müdahale görmeden kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldılar ve kaçırdılar.

Bazıları diyor ki, “Ne heyecanlı maç oldu.” Doğru, mahalle maçı oldu veya halı saha maçı. Bu kadar yatırım yapan Beşiktaş’ın böyle bir futbolunu ve mücadelesini kabul etmek mümkün değil.

Yardımlaşmadan olmaz

Trabzonspor’da Volkan, Bursaspor’daki eski günlerine dönüyor gibi... Çok faydalı işler yaptı. Trabzonsporlu oyuncular da birbirlerine yardım ettiler. Bunların hiç birisini siyah beyazlılar için söyleyemeyiz. Seyirci tezahürat yaptı, bol gürültü yaptı. Beşiktaş’ın cezalı bu üçüncü maçı. Kayıp herhalde 4 milyon TL civarı. Puanlar da cabası...

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın transferlerinde bazı yabancılar, geleceğin yıldızı olarak alındılar. Herhalde bunlar geleceğin satılacak oyuncuları olacak.
Hakem Bülent Yıldırım maçın temposunu arttırmak için güzel avantajlar oynattı. Risk alınca da bazı faul kararlarında hata yaptı. Bunlar da nispeten olabilir. Ama kartlarda olmaması gerekirdi. Faul düdüğünü çalarsın, çalmazsın. Çok kısa sürede uygulaman lazım ama kartlarda düşünüp, yorum yapacak kadar vaktin var. Futbolcuları sahada tutmak istedi. İyi güzel, tut. Ama nereye kadar? Bazı hareketler, bariz şekilde olursa da bu iyi niyet seni aşar.

Yazarın Tüm Yazıları