Çok bağırırsan başarılı olursun

İKİ takım da hırslanırlar, bol pozisyonlu ve bol gollü maç izleriz diye düşünüyordum.

Haberin Devamı

Ama Trabzonspor ileride bir tek Burak’ı bırakmış, koca orta alanda Alanzinho ile Halil, çırpınıp duruyorlar. Haliyle de pozisyon üretemiyorlar. Arada Burak kaçacak, vuracak, gol olacak! Bundan 20 yıl önceki takımların futbol stili...
Maç kalitesizdi, peki hakem ne yaptı? O da skora yüzde 100 tesir etti. Mesela Gökhan Gönül’ün 25. dakikada sarı kartı var. Umut vaadeden hücum pozisyonunu başlangıçta kestiği için (hakemin yorumuna göre). Peki 27. dakikada Gökhan Gönül’ün hiç topu takip etmeden rakibinin kasığına tabanı indirmesi ne oluyor? İkinci sarıdan Gönül’ün atılması lazım. Ama Cüneyt Çakır, Türkiye’de takımlara göre kart kullanıyor.
Belki de psikolojisi bozuluyor. Seyretsin maçı bir banttan, acaba kendine ne diyecek... Düşünün, Gökhan bile Aykut’a verilen ikinci sarı kartın doğru olmadığını söylüyor. Hatta Mehmet Topuz bunları söylemesin diye Gökhan’ı kenara doğru çekiyor.

Haberin Devamı

Bu maç çok konuşulur?

Aslında F.Bahçe, daha iyi pozisyonlar yakaladı ama 2-0’ı yapamadı. Eğer 2-0’ı yapabilseydi, maç çok daha farklı olurdu. Bu maç kadar maçın evveliyatı ve maç önü konuşulacak. Trabzon yönetimi yeni uyandı kış uykusundan maşaallah. Ama atı alan Üsküdar’ı geçti. Sadri Şener ve ekibinin önce niye sustuklarını, şimdi niye bağırdıklarını anlamıyorum. Ya o zaman konuşacaklardı ya da şimdi ebediyen susacaklardı.
Ne demişler; baskın basanındır. Bu ülkede çok bağırırsan başarılı olursun, çok çalışarak değil. Ama zamanında...

 


 

Yazarın Tüm Yazıları