Ya sonra....

DİYELİM ki Fenerbahçe, Beşiktaş ve adı geçen diğer kulüpler küme düşürülmedi.

Haberin Devamı

Peki ya sonra. Futbolu çamurdan çıkarayım derken iyice bulamaç yapanlar çıkıp “Pardon” mu diyecek? Milyonlarca taraftara, “Yeterli delil yokmuş kusura bakmayın” mı denecek? “Aba altından gözdağı verdik” duygusu mu yaratılacak?
Diyelim ki Fenerbahçe ve bazı kulüpler küme düşürüldü. Peki ya sonra. “3-5 suçlu ya da şüpheli için 1000 kişilik bir kasabaya bomba atıp temizledik, hadi sıfırdan tertemiz başlayın” mı denecek? Bu ülkenin en büyük eğlencesi kabusa döndükten sonra gerçekten futbolu güzel bir iklim bekliyor olacak mı? Hiç sanmıyorum. Bu olanlar nesilden nesile unutulmayacak diye düşünüyorum. Özellikle Fenerbahçe taraftarının ve kitle psikolojisinin tamir edilemeyeceğini düşünüyorum.
En çok da böyle bir süreçte Başkan olur olmaz kucağında bombayla kalan Mehmet Ali Aydınlar’a üzülüyorum. Hayatının büyük bir bölümünde birgün “Fenerbahçe Başkanı olmak” gibi bir hedefi ve hayali olan Aydınlar, kadere bakın ki ayağının tozuyla geldiği TFF başkanlığında şimdi bu sürecin kararına imza atan Fenerbahçeli olarak tarihe geçecek.

Haberin Devamı

ESKİDEN...

Eskiden herkes teknik direktördü, şimdi herkes “Hafiye”.
Eskiden herkes transferleri merak ederdi, şimdi herkes “Metris’i”.
Eskiden herkes şampiyonluğu konuşurdu, şimdi herkes “ Küme düşmeyi”.
Eskiden herkes taraftardı, şimdi herkes “Karamsar”.
Eskiden spor sayfalarında sadece spor haberleri olurdu, şimdi “Adliye”.
Eskiden güçlü başkan, güçlü yönetim makbuldü, şimdi “Bilmiyoruz!”
Eskiden futbol yorumcuları vardı, şimdi “Şike yorumcuları”.
Eskiden taraftarlar şampiyonluk şarkıları söylerdi, şimdi “ Bayrak şarkıları”.
Eskiden futbolda “Organize” olabilmenin planları yapılırdı, şimdi “Organize Şube’nin söyledikleri...”

ESKİ BİR SUÇ DUYURUSU !

YILLAR önce Paris’te Şenes Erzik’le bilet almak için buluşan gazeteci arkadaşım Altan Tanrıkulu anlatmıştı; Biz (Deniz Gökçe ve Altan Tanrıkulu) akredite edilip bilet bulamayınca, Şenes Abi’yi aradık. O da bizi FIFA’nın kaldığı otele davet etti. Gittiğimizde Şenes Abi FİFA’nın eski başkanı Johanson ile birlikteydi. FIFA seçimleri yeni bitmişti ve Johanson kaybetmiş, Blatter kazanmıştı. Oysa en büyük favori Johanson’du. Neden kaybettiniz diye sorduk. Cevap çok ilginçti; Benim Afrikalı tüm delegelerin, odalarının kapısının altından atacak 50 bin dolarım yoktu...!
Bu konuşmanın tüm şahitleri şu an hayatta ve hepsi de mesleklerini icra ediyorlar. Aynı Blatter’in Dünya Kupası’nı Güney Afrika’da organize etmesi de işte bundandır!.. UEFA’da dönen hukuksuz işleri saymıyorum bile, ama ilgilenen varsa The Guardian gazetesinin geçmişteki araştırmalarını ve haberlerini okumalarını tavsiye ederim.
Şimdi, dünya futbolunda ahkam kesen bu kurumlar ne kadar temiz ki, bu pürü pak duruşlarıyla TFF’yi yönlendirecekler!.. Hiç merak etmiyorum doğrusu. TFF’ye duyurulur...

Yazarın Tüm Yazıları