Çarşı Anayasaya karşı

ONLAR Beşiktaş’ın efsane taraftarı. Taraftar ruhunu farklı vücut diliyle, alışılmadık söylemle, renkli giysileriyle tribünlerde dalgalar halinde köpürtüyor.

Haberin Devamı

Yorulmak bilmeyen tezahüratları sadece sahadaki oyunculara değil, bir bütün halinde Beşiktaş’lılara güven aşılıyor. Önce futbola, önce spora, ama sonra yaşamın her alanına Beşiktaş’lı olarak onlar katılıyor.

Onlar dünya futbol tarihinde pek az taraftar kitlesine nasip olacak üne sahip, haklarında bilimsel kitaplar yazılıyor. Çoğu okumuş çocuklar. Aralarında felsefe eğitimli olanlar var.

Onlar Beşiktaş’ın Çarşı Gurubu.

Sportmen ruh onların günlük gıdası. O ruhu her alana yayıyorlar. Son olarak, siyasete. Zaten ülkedeki siyaset gündemi ne ise, o gün tribün sloganlarında o var.

Slogana uygun mizansen eşliğinde.

ZEHİR GİBİ BİLDİRİ


Günlük politikada diyelim ki, bir konu var, Çarşı Grubu’nun aklı ona yatmıyorsa, tribünde slogan belli, “Çarşı... Karşı”.

Çarşı son olarak Anayasaya karşı. Çarşı referandumda Anayasaya hayır diyor.

Bunun için bildiri hazırlıyor. Bildiri ötesinde, İstanbul CHP İl Başkanı Berhan Şimşek’i ziyaret ederek, hayır kampanyasına katıldıklarını tescil etmek istiyor.

Bildiri AKP eleştirileriyle dolu:

“Atatürk’e dil uzatarak Anayasaya evet dememizi istiyor.

Fındık piyasasını İtalyanlara, tekstili İngilizlere, hububatı Amerika’ya teslim ederek, Araplarla işbirliği yapanlar Anayasaya evet dememizi istiyor.”

Bildiri bu üslup ve anlamda sürüyor.

ANKARA’DAN FREN


Çarşı Gurubu bu bildiriyi tam yayınlayacak, tam “Anayasaya Hayır” kampanyasına fiilen katılacak, işin içine Ankara’dan birileri giriyor.

Okumuş çocuklar frenleniyor. Böyle bir fren kim bilir hangi tepelerden. Çarşı kendi içinde düşünüyor, taşınıyor, bildiri yayınlamaktan vazgeçiyor.

Ama, referandum günü Anayasaya hayır oyu vermekten asla vazgeçmiyor.  Tersine, Ankara’dan gelen fren Çarşı’yı iyice kamçılıyor.

Haberin Devamı

Berhan Şimşek günde beş gömlek değiştiriyor

HER gün, hiç durmadan, oradan oraya koşuyor. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek referandum için müthiş bir çalışma içinde.

Aynı gün içinde Sultanbeyli, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Ataşehir, ayrıca sanatçılarla İstiklal Caddesinde hayır yürüyüşü. Ya da Esenyurt, Büyükçekmece, Beylikdüzü. Ya da Kasımpaşa, Gültepe, Sanayi Mahallesi, Sarıyer.

Hepsinde otobüsün üstüne çıktığında çevrede üç yüz, dört kişi toplanıyor. Kendiliğinden. Konuşması bittiğinde toplananların sayısı bin beş yüzü aşıyor. Kendiliğinden.

İstanbul’da 76 bin 943 sokak, dört bin cadde, 1073 mahalle ve köy var. Ayrıca, siteler var. Berhan Şimşek:

“Referanduma kadar mümkün olduğu kadar çok sokak ve caddeye gideceğim. Islık çaldığımız anda, 85 bin kişilik örgütlü bir kadroyu hazır hale getirmeye çalışıyorum. Vicdanımızı, yüreğimizi ve alın terimizi örgütlüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu insan üstü gayret sarf ediyor. Örgüt olarak, bizim görevimiz bu çabaya katkıda bulunmak.”

Diğer CHP örgütlerine ve başkanlarına duyurmak istiyorum. Berhan Şimşek günde beş gömlek değiştiriyor, göreve başladığından bugüne kadar, altı kilo zayıflamış, dur-durak tanımıyor.

Bir de, İstanbul’da, eski takım bu yeni takıma katılsa, parti içi ayak oyunlarına, abuk sabuk direnmelere son verse, hayat herkes için daha güzel olacak.

Haberin Devamı

İstanbul’da Amerikan anketi

HİÇ kimse boş durmuyor. Herkes referandumu tahmin peşinde. Buna Amerikalılar dahil.

Bir süre önce bir kaç Amerikalı Berhan Şimşek’i ziyaret ediyor. Onların da, bir anketi var. İstanbul için. O ankete göre:

İstanbul’da hayır oyları şu anda binde 65 önde.

Eğer doğru ise, binde 65’in genel oy oranına etkisi çok önemli.

Garajda ‘Hayır’ mendilleri

İSTANBUL’da garajdan günde 600 otobüs kalkıyor. Her gün 90 bin yolcu, garajda 120 bin insan hareket halinde.

Otobüslerin garaja giriş ve çıkışında, CHP’li gençler bundan böyle, CHP amblemli kolonyalı mendil dağıtacak.

Poşetin ön yüzünde şu yazılı: “Cumhuriyet Halk Partisi Hayır’da Hayır Vardır, Referanduma Hayır, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan.”

Poşetin arka yüzünde şu yazılı: “Hayırlı Yolculuklar, Cumhuriyet Halk Partisi, Referanduma Hayır, Berhan Şimşek İstanbul İl Başkanı.”

Haberin Devamı

On milyon broşür: Doğrusu hayır

AKP yönetiminde İstanbul belediyeleri günde yaklaşık 90 bin kişiye iftar veriyor. Bedava. Nasıl olsa, para bol. Nasıl olsa, AKP’nin kendi oluştur-duğu belli sermaye sınıfı referandum için kasayı açmış durumda.

Her iftar aynı zamanda referanduma destek isteme yemeği. Ramazanda vatandaşa katkı arka planda.

Berhan Şimşek AKP iftar yerlerine CHP’li gençleri gönderiyor. Onlar AKP’nin iftar masalarında “Doğrusu Hayır” broşürleri dağıtıyor.

O broşürlerden on milyon tane basılmış.

Yazarın Tüm Yazıları