Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Değişimin Gücü

Son günlerin en gözde modası ''değişim''. Ne tarafa baksanız değişimden sözeden birilerini görüyorsunuz. Artık reklamların sloganı bile ''değişim'' sözcüğü ile bütünleşiyor.

Yeni bir ürün, yeni bir tarz, yeni bir bakış, yeni bir yaşam vaadeden ve ''değişin'' veya ''değişime ayak uydurun'' diyenlerle etrafımız kaynıyor.

Peki bu değişimden sözedenlerin ''değişim'' kavramından ne anladıklarını biliyor musunuz? Dikkatle baktığımız zaman teknolojinin ve içinde bulunduğumuz koşulların gerektirdiği gibi davranın demekten daha ileri bir ''değişimden'' söz edilmiyor. Yani doğanın kendi içindeki muazzam gizli güç zaten iş başında. Zaten değişim enerjisinin içinde bulunuyoruz ve kesintiz bir sürecin içinde değişiyoruz. Halbuki içinde bulunduğumuz (daha doğrusu şu anda hazırlık yaptığımız) yeni zamanın başlangıcından çok daha farklı, bildiğimizin dışında bir değişimi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Kendi değişimimizi bilerek ve şuurlu biçimde gerçekleştirmeliyiz.Bildiğiniz ve öğrendiğiniz bilgilerin dışına çıkabilir misiniz? Bilmediğiniz bir biçimde düşünebilir misiniz?

Bunların cevabı ''hayır'' olduğuna göre, değişiminizi nasıl gerçekleştireceksiniz? Çünkü, değişim adına asıl yapılması gereken; şimdiye kadar öğrendiklerinizin dışında bir düşünceye ulaşabilmektir, diyorum, Yasemince...

FAX: 0 (212) 677 01 57

E-MAİL: yboran@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları