Yasemin Boran: Bugün çok özel







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Bugün sabah 10:30 sularında ilginç bir gökyüzü konumu meydana geliyor. Ay, Neptün ve Jüpiter büyük üçgen oluşturuyorlar ve aynı anda Pluton , Jüpiter'e zıt açı oluşturarak hepsi birden çok ilginç bir gökyüzü konumu meydana getiriyorlar.

Gökyüzünün bu konumu özellikle bugün, bu saatlerde doğan bebeklerin sahip olacakları potansiyel hakkında bilgi veriyor. Toplum yararına kitlesel hareketleri iyi bir anlayış, kuvvetli duygular ve büyük bir enerjiyle yönetebileceklerini işaret ediyor. Yani anlayacağınız bu saatte doğan bebeklere iyi bakın, potansiyellerini açığa çıkaracak şekilde doğru eğitin.

Aslında bütün çocuklar özel. Çünkü, her bir doğum anı, büyük bir potansiye işaret ediyor. Fakat, ne yazık ki, anne-babalar çocuklarının potansiyellerine uygun bir eğitim uygulayamıyorlar. Çünkü bilmiyorlar. Sadece çocuğuna karşı duyarlı olanlar, kendi beklentilerinin dışına çıkıp çocuklarıyla doğru iletişim (Çocuğa uygun olan doğrudur) kurabiliyor. Böylece o çocuk başarılı olabiliyor.

Konuyu biraz daha açarsak, kendimize göre değil, çocuğun sahip olduğu yetenekleri açığa çıkarmaya yönelik ve onun potansiyelinin farkına varmasına uygun bir eğitim uygulamamız gerekiyor. Ama bizler kendi tatmin edilmemiş arzularımızı çocuğumuz üzerinde tatmin etmeye çalışıyoruz. Kendi yapamadıklarımızı çocuklarımızın yapmasını bekliyoruz. Çocuğun neler yapabileceği değil, bizim programladıklarımızı yapması için zorluyoruz.

Zaten bizler de böyle yetiştirilmedik mi? Bizler de kendimizin ve yeteneklerimizin farkında değiliz. Yapabileceklerimizi değil, bizim için öngörülen, yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Tabii bunun sonucunda hem başarısız, hem de mutsuz oluyoruz. Bireyler toplumu meydana getirdiğine göre nasıl bir toplum yarattığımızı böylece daha iyi anlayabilirsiniz.

Bütün bunları anladığımıza şu andan itibaren çocuklarımıza doğru davranmaya başlasak iyi olur, diye düşünüyorum. En azından geleceğin toplumunu hep birlikte oluşturmaya başlayabiliriz. Yani kendi geleceğimizi oluşturabiliriz.

Çocuklar, bizim geleceğimiz. Gelecekte yaşayacaklarımızı şimdiden belirliyoruz. Yetiştirmekte olduğunuz her bir çocuk (Kendi çocuğunuz) gelecekte sizi nelerin beklediğini haber veriyor. Onlara bakarak dünyanın gelecekte nasıl olacağını anlayabilirsiniz.

Şimdi bu bilgiyle çocuklarınıza bir kez daha bakın. Onların üzerine kendi modellerinizi giydirmek yerine, çocuğunuzu anlamaya çalışın. Onun yeteneklerini açığa çıkarmasına izin verin. Kendisinden memnun olmasına izin verin. Böylece mutlu olmasını sağlamış olacaksınız.

Kendinden memnun olan bir çocuk, yeteneklerini geliştirmek için gayret gösterecektir ve ne yapacağını bilecektir. Ne yapması gerektiğini bilecektir. Ve bilen kişilerin tavrıyla davranacak, başarılı ve mutlu olacaktır. Tabii buna bağlı olarak siz de mutlu olacaksınız, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları