Yaktınız beni

‘Sürpriz ziyaretçiler ve gereğinden fazla ısrar eden kişilerle bir arada olmak... İnsanlar hakkındaki sezgilerimde yanılmadığımı anlamak... Milletin sadece kendi problemlerinden söz etmesi, ‘Ya senin neyin vardı?’ diye sormamaları, kısacası bencillik...

Bildiğim bir konu üzerine yalan söylenmesi... Yanlış anlaşılmak ve çaresiz kalmak... Boşa harcanan para, emek ve zaman... Üzerimde baskı hissetmek... Kontrol altına alamadığım kötü gidişatlar...’ Tam yerine bastınız, kaldırın ayağınızı! Bunlar benim de rahatsız olduğum şeyler. Oyunumuzda yer alan ‘En rahatsız olduğum an’ sorusuna bugün verdiğiniz cevaplar cuk oturuyor bana. Bir salakça hatalar yapmak sinir eder beni. Şöyle ki, geçen hafta oyunumuza katılan Akrostis’in istemeyerek hayatını kaydırmışız! Akrostis rumuzlu arkadaş, bir erkektir. Fakat elimizden olmayan sebeplerden dolayı onu kadınlar bölümünde yayınlamışız. ‘Yaktınız beni. Sürekli erkeklerden mail alıyorum!’ diyor. Valla, ne dese haklı. Özür diler, düzeltiriz. b_tulum@hotmail.com Akrostis’in mail’idir, evet arık öğrendiniz, o bir erkektir!

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

ERKEK

adanus71@hotmail.com

RUMUZ: BODYLOVE

Yaş:
32. İş: Mühendis. Beni tanımalısın çünkü: Neyi isteyip neyi istemediğimi çok iyi bilen, sevmek ve sevilmek isteyen kafası çalışan biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Paylaşmayı bilen ve hayata daima iyimser bakan biri ol yeter. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gülmek, hedef, paylaşmak, temizlik, Galatasaray. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Tom Cruise’un Jerry Mcquire filmi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Ayşegül Aldinç, Candan Erçetin, Mazhar Alanson. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Evet, haklısın.’ En beğendiğim ünlü: Al Pacino. En sevdiğim kitap: Üzeyir Garih’in bütün kitapları. Yatak odamda: Televizyon, kitap, baş ucu lambası ve bence en önemlisi düzen var. En rahatsız olduğum an: Yanlış anlaşılmak.

ihtiyar123@mynet.com

RUMUZ: İHTİYAR DELİKANLI

Yaş:
25. İş: Serbest. Beni tanımalısın çünkü: Kocaman bir kalbim var. Delikanlı ve mert biriyim. Az biraz da deliyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Beni her türlü deliliğime ayak uyduracak biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, arkadaşlarım, arabesk, Beşiktaş ve özgürlük. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Ferdi Tayfur. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sessiz, sakin ve ağır kanlıyım.’ En beğendiğim ünlü: Ferdi Tayfur. En sevdiğim kitap: Kitap okumayı sevmem. Yatak odamda: Senden başka her şey var, bir sen yoksun. En rahatsız olduğum an: Boşa harcanan para, emek ve zaman beni rahatsız eder.

withfikret@yahoo.com

RUMUZ: HAVACI24

İş:
Havacı. Beni tanımalısın çünkü: Her martı bir deniz, her rüya bir uyku, her dağ bir duman, her nota bir şarkı bulur ama, ben başka ‘sen’ bulamam. Benim ‘sen’im olmaya ne dersin? Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kendim için bir şey istiyorsam namerdim. Allah’ım anneme güzel bir gelin nasip et! Vazgeçemediğim 5 şey: İstanbul, deniz, ailem, dostluk ve (işte bütün problem burada başlıyor, listeyi bitirebilmek çok zor) En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Aşkın Gücü En Sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Tarkan. Tüm şarkıları mükemmel. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben seni daha sonra ararım. Kapatmak zorundayım.’ En beğendiğim ünlü: Candan Erçetin. En sevdiğim kitap: Bir Çift Yürek. Yatak Odamda: Yumuşacık büyük bir yatak ve büyük bir ayna. En rahatsız olduğum an: Yalan söylemek zorunda kaldığım anlar. Yalnız bu her zaman yalan söylediğim anlamına gelmez.

white_sie@mynet.com

RUMUZ: WHITE

Yaş:
23 İş: Serbest meslek. Beni tanımalısın çünkü: Yakışıklı, esprili, soğuk kanlı, rahat, seni saçma sapan sorularla bunaltmam (Neredeydin? Yanında kim vardı? Telefonuna niye bakmıyorsun vs.) Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Konuşkan samimi akşamları ve hafta sonları gezmeyi seven arkadaşlar, yaş önemli değil! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, işim, müzik, seks ve neden sen olmayasın!. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: French Kiss. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Ruslana Lyzhychko. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sen benim ilk aşkımsın!’ En beğendiğim ünlü: Kıraç. En sevdiğim kitap: Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım. Yatak odamda: Sadece ben varım. En rahatsız olduğum an: İnternet’ten tanışıp da kendini bana güzel olarak takdim edenlerlerle buluşmaya gittiğimde hayal kırıklığına uğrayıp bir an evvel o mekandan ayrılmak istemem.

KADIN

nausica@mynet.com

RUMUZ: NAUSİCA

Yaş:
30. İş: Halkla ilişkiler. Beni tanımalısın çünkü: Asalet, güzellik, zeka, dürüstlük, samimiyet, gerçekçilik, cazibe, sevecenlik, hırçınlık, şımarıklık, öfke, merhamet, ukalalık, alçak gönüllülük, bilgelik... Bir insanda ancak bu kadar dengeli olabilirdi. Nitekim, bende oldu! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Şövalye ruhlu, pratik zekalı, güvenilir, vicdanlı ve çağdaş. Hayata benim baktığım pencereden bakabilirsen de iyi olur tabii! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Değerlerim, prensiplerim, aklım, yüreğimin sesi, ve çikolata. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Meg Ryan ve Tom Hanks’in oynadığı Mesajınız Var filmi iyiydi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Durumu kurtarmak için bile yalan söyleyemem. En beğendiğim ünlü: Mel Gibson ve Defne Samyeli. En sevdiğim kitap: Savaşçı-Doğan Cüceloğlu, Brigitte Jones’un Günlüğü-Helen Feilding. Yatak odamda: Stikerler, özlü sözler ve pembe hayaller var. En rahatsız olduğum an: Üzerimde baskı hissettiğim zamanlar.

rawzaa@mynet.com

RUMUZ: FARZET

Yaş:
24. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: Açık sözlü, zeki, seçici, aynı zamanda çekiciyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Saygılı biri olmalısın. Bütün özelliklerinle bana ‘İşte aradığım erkek’ dedirtmelisin. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: İnançlarım, sağlığım, ailem. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Hayalet filminin final sahnesi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Nilüfer, Nalan. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Şimdi aklımdan sen geçiyordun!’ En sevdiğin kitap: Psikoloji kitapları okurum. En rahatsız olduğum an: Sürpriz ziyaretçiler ve gereğinden fazla ısrar eden kişilerle bir arada olmak.

kayak_le@mynet.com

RUMUZ: KIRMIZI GÜL

Yaş:
48. Beni tanımalısın çünkü: Benden bir tane daha yok bu dünyada! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Gözlerinin içi gülen, gülümsemeyi ihmal etmeyen, sevmekten ve sevilmekten korkmayan, umutları hiç bitmeyen, hayatı seven biri olmalısın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: İnsan sevince vazgeçemeyeceği bir şey yoktur. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Öncelikle Türk Sanat Müziği. Zamana ve şartlara göre şarkılar değişebilir. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ne kadar zayıf görünüyorsun!’ Yatak odamda: Ben varım ben! En rahatsız olduğum an: İnsanlar hakkındaki sezgilerimde yanılmadığımı fark ettiğim zamanlar.

goodheart@mynet.com

RUMUZ : NEVA

Yaş:
39. İş: Finansman. Beni tanımalısın çünkü: İyi bir arkadaş ve iyi bir sevgili olabilirim. Kendimi tanıyorum ve seviyorum. Etrafıma neşe saçıyorum ve kendimi diğer kadınlara göre özel ve farklı görüyorum. Kısaca benimle herkes mutlu olur, önemli olan benim mutlu olmam! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: İnsanları ve hayatı seviyorsan, ne istediğini biliyorsan, dürüstsen ve en önemlisi kendini tanıyorsan, beni de ben olarak tanımak istiyorsan, işte buradayım. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Aşk, sigara, gülmek, annem ve işim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Hayalet filmindeki son sahne. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu, Kıraç ve İzel. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Mutluyum.’ En beğendiğim ünlü: Mehmet Aslantuğ, Bruce Wills. En sevdiğim kitap: Aldatmak. Yatak odamda: Kitaplarım, hayallerim ve yalnızlığım var. En rahatsız olduğum an: İnsanların sadece kendi problemlerini anlatması.
GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

cupidone01@hotmail.com

RUMUZ: CUPİDO

Cinsiyet:
Erkek. Yaş: 24. İş: Öğrenci, barmen, tercüman. Beni tanımalısın çünkü: Benimle ilgili hiçbir şey ‘çünkü’ ile başlamaz. Ben bütün ‘çünkü’lerin itirazcısıyım. Cümlelerim hep ‘Her şeye rağmen’ le biter. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Dürüst olman şart değil, kendin gibi olabiliyorsan yeterli. Nasıl birisi olduğunu kendinden iyi kimse bilemez. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kendimle barışık olabilmem, espri anlayışım, soğukkanlılığım ve parmaklarım. En sevdiğim albüm /şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Berbat yalan yoktur, buna sebep olan kadın vardır! En sevdiğim kitap: Sineklerin Tanrısı- William Goldsmith. En rahatsız olduğum an: Kontrol altına alamadığım kötü gidişatlar.


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları