Yakışmıyor

FENERBAHÇE’nin çok eksiği var. Bu doğru. Ancak sarı lacivertliler çok kötü oynuyor.

Fenerbahçe gibi üst düzey bir takım bu kadar çok pas hatası yapmaz, yapmamalı. Orta sahasını boş bırakmamalı. Allah’tan Fenerbahçe takımında Can ve Önder gibi hava toplarında etkili iki defans oyuncusu var. İki tane üst düzey kalecisi var. Rüştü ve Volkan çok önemli kurtarışlar yaptı. Rüştü kurtardığı bir pozisyon sonrası omuzundan sakatlandı.

Fenerbahçe’nin az koşan ama neticeyi değiştiren teknik ayakları var. İki golün pasını veren Tümer, sahanın en fazla pas hatası yapan oyuncularından biri. Tümer’in iki golde de büyük katkısı var. Hele Tuncay’a attırdığı golde verdiği pas muhteşemdi.

Tuncay, Fenerbahçe’nin en çok koşan oyuncusu. Yalnız anlamadığım bir şey var. Gol atıyor, elini ağzına götürüp, seyirciye "Susun" diye işaret yapıyor. Sahanın dörtte üçü Fenerbahçe taraftarı ve en çok sesi çıkanlar da onlar. Sen kendi seyircine mi sus diyorsun. Seyirci golün coşkusunu yaşayacak, sevinecek, bağıracak. Sana bunu kim öğrettiyse yanlış öğretmiş. Böyle bir gariplik olabilir mi?

Fenerbahçe’nin zorlu bir deplasmanda 2-0 galip gelmesi güzel. Sadece ustalarıyla kazanması düşündürücü. Presi yiyince top kullanamayan bir takım var karşımızda. Alex ve Tümer’in bu konuda katkısı yok. Sadece Türk vatandaşı olup "Mehmet" adını alan Aurelio ve Mehmet Yozgatlı çabalayıp duruyor orta sahada.

50 top kaybı yapılmaz

Bir de Fenerbahçe 50 top kaybıyla oynamamalı. Bu Fenerbahçe’nin ayıbıdır. Fenerbahçe gibi bir takım 2-0 öndeyken, rakibi karşısında bu kadar mahkum oynamamalı. Bu hem ligi, hem de Avrupa’yı bir arada götüremez. Transfer yapılacaksa bir an önce yapılmalı.

Gereken yerlere oyuncular alınsın ki, takım bir an önce otursun. Artık kimleri transfer edeceklerse... "Avrupa’da final oynayacağım" diyorsun, daha ikinci eleme turunda gidiyorsun. Rakibin kötü değil ama bu o kadar önemli bir şey değil.

Bu kadar çok pas hatası yapan bir Fenerbahçe, seyircisini rahatsız ediyor. Sarı lacivertliler biraz pres yediği zaman dağılıyor. Daha sakin olmaları lazım. Bu futbol, şampiyonluğa giden ve birinci sınıf bir takıma yakışmıyor.
Yazarın Tüm Yazıları