Yağmur çocuklar desteğinizi bekliyor

Haberin Devamı

Yağmur çocuklar desteğinizi bekliyor

İzmir’de kurulan Kadın Meclis Üyeleri Derneği çok önemli bir sosyal projeye el atıyor. Onbinlerce çocuğu ve ailelerini yakından ilgilendiren otizm ile ilgili çalışmalara destek vermek üzere ‘Yağmur Çocuklar’ adlı projeyi başlatan derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Akın bunun için bir dizi etkinlik yapacaklarını anlatıyor. Gönüllü kişi ve kuruluşların katkılarıyla yapılacak bu etkinliklerde amaç otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklarımızla birlikte yapılacak tüm çalışmaları duyurmak. Gelecek aylarda konser, defile, sergi, spor ve kültür şenliği gibi birçok farklı aktiviteye dönüşecek organizasyon yılbaşı nedeniyle hazrılanan ‘Yılbaşı çikolataları ve Bileklikler’ projesiyle başlıyor. Yılbaşı için hediye seçerken, Mild Chocolate’den alınacak bu özel kutularla Yağmur Çocuklar projesine 5 TL katkı sağlamış olacaksınız. www.mildchocolate.com ve www.cikolatasepeti.com adreslerinden de detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayşe Akın’ın özellikle vurguladığı bir konu var. ‘Biz dernek olarak otizm ile ilgili okul açmayacağız, varolan kurumlara destek olacağız’ diyor. Yani yıllardır bu konuda emek vermiş ama eksiklerini giderememiş bir çok kuruma el verecekler. Olması gereken de aslında bu dayanışma değil mi?

Haberin Devamı


Yağmur çocuklar desteğinizi bekliyor

Annesininkızı dünyanın en iyi yemek kitabı ödülüne aday
Annesininkızı kitabı, annelerimizin yaptığı, hiçbir yerde yazılı olmayan sadece görerek ve anlatarak aktarılan bir çok geleneksel yemeği kayda alması açısından önemli bir çalışma. Annelerle kızlarının arasındaki o özel ilişkiye göndermeler yapan naif öykülerle bezenen kitap, çıktığı günden bu yana büyük ilgi gördü. Bu ilgi sadece ülkemizle sınırlı kalmamış çünkü Annesininkızı, ‘Gourmand Uluslararası Yemek Kitapları Ödülleri’nde ‘profesyoneller için en iyi yemek kitabı’ kategorisinde Türkiye’nin en iyisi seçilerek dünyanın en iyileri arasında yarışmaya hak kazanmış. 23 Şubat 2013’te açıklanacak sonuçlara göre belirlenecek kitaplar Paris’teki Le Carrousel du Louvre’da ödüllerini alacak. Güler Sarıgöl Köymen’in yanısıra, Zahide Özpelit, Gamze Sürücü, Begüm Oğuz, Benan Bilek, Nil Yüzbaiıoğlu ve Tolga Yurdaer gibi son derece yetenekli ve yaratıcı kişilerin oluşturduğu bir ekip tarafından hazırlanan ve Boyut Yayın Grubu’ndan çıkan kitap aslında birçok farklı projeye de dönüşmüş durumda. Bunlardan biri ‘Anne Tarifleri Etkinliği’. Mesela, kitaptaki geleneksel bir yemeği yapmak istiyorsunuz, ama daha önce nasıl yapıldığını hiç görmediniz. O zaman ayda bir düzenlenen, kitaba tarif veren annelerden birinin öğretmenliğindeki atölye çalışmasına katılıyorsunuz. Anne Tarifleri Etkinliği adlı ilk çalışma
bu cumartesi ‘Perihan Anne ve Sini Pidesi’ olarak başlıyor. Cafe Collette’deki bu etkinlikle ilgili 0536.734 30 88’den bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

İSMAİL ACAR İZMİR’DE
Ve ünlü ressam İsmail Acar İzmir’e geliyor. Hem de Aşk temalı sergisiyle... Sevgili Defne Atakan’ın Ayda Benefrahim ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın desteğinde düzenledikleri sergi 6 -30 Aralık’ arasında Konak Pier’de sergilenecek. Kaçırmayın..


 

Yazarın Tüm Yazıları