İşlem tamam

KUPANIN ilk ayağında İspanya'da oyundan çıkan skor, Beşiktaş adına avantajdı.

Ben bu yaşıma geldim, avantajın kötü olduğuna rastlamadım. Ama avantajı iyi kullanmak lazımdı, Beşiktaş da öyle kullandı. İşlem de tamam oldu. Haa, kolay mı oldu? Hiç de öyle olmadı. Adamların kaybedeceği bir şey yoktu, gol bulma mecburiyetleri vardı. İşte Beşiktaş rakibe onu yaptırmadı.

Lucescu, benim tuttuğum bir futbol adamı. Niye tuttuğumu da söyleyeyim. Ben bütün dünyayı dolaştım, her gittiğim ülkede Savunma Bakanlığı var, Saldırma Bakanlığı'na hiç rastlamadım. Lucescu da Beşiktaş takımına öyle oynatıyor. Az saldırıyor, çok savunuyor. Bence geçerli. Dün de Beşiktaş'ın bir iki pozisyonda sıkıntıya düştüğünü gördüm, ama temel düşüncede yanlış yoktu. Kişisel hatalar vardı. Sahaya girip de onu düzeltecek hali yok.

Bir de dün akşam Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı orta sahadan kaynaklandı. Hele Yasin'e iki lafım var. Be kardeş, prostat olursam senden bileceğim. Bu kadar çok koşup, didişip de bu kadar da top kaybıyla oynayan senden başka kimse yoktur herhalde.

Mesuliyetsizlik

Dobrowski
Beşiktaş'a geldiğinden buyana ‘‘Bu adam niye topa vurmaz’’ diye soruyordum, dün siftah yaptın, o da direğe gitti. Çok iyi topa vuran bir adam, bunu her maç denemeli.

Sergen sakatlanıp çıktı, takım da reissiz kaldı. Sergen kötü de oynasa, bu takımın saha içi patronu o. İkinci yarıdaki büyük panik Sergen oyunda olsaydı yaşanmazdı.

Kaleci Cordoba büyük kaleciliğini dün akşam da oyuna sürdü. Ali Eren'i bu kadar dağınıt hiç seyretmemiştim. Zago iyi oynadı. Pancu'yu da geçmiş oyunlara göre hafif buldum. İlhan'a diyecek bir şeyim yok. Haftalardır ‘‘Çok agresif oynuyorsun, atılacaksın be kardeşim’’ diyip duruyorum. Zaten yaptığı agresiflik değil, mesuliyetsizlik.

Maçın hakemi nasıl mı? Beşiktaş'a faydası olmadı, zararı da olmadı. En iyisi, banane demek lazım.
Yazarın Tüm Yazıları