Vajinusmus belası

Vajinusmus yazım üzerine çok sayıda e-posta geldi.

Haberin Devamı

Bu dertten muzdarip o kadar  çok kadın var ki, üzülmemek elde değil. Bu illet hepsinin hayatını adeta kabusa çevirmiş. Sırf bu yüzden kimilerinin evlilikleri bile bitmiş.

Gelen postalarda gözyaşları kadar sevinçler de var, bir sürü çift el ele vererek, çaba sarfederek bu illeti yenebilmiş. Bu durumda erkeklere de çok iş düşüyor.

Lütfen kadınlarınızın yanında olun, ellerini bırakmayın, sabır ve sevginin her şeyin üstesinden geleceğini unutmayın...

Gelen postalarda, vajinismustan kurtulan okurların tavsiye ettikleri doktorlar var, yazımın sonunda isimleri var ama önce bazı –postalar...

* * *

Ayşecim Merhaba,

Bu sabahki yazın benim ve birçok kadının derdi olan bir konu üzerineydi. Başlığı görür görmez hemen yazının üzerine kapandım :))

Ben 31 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim.  Malesef vajinusmuslu hatunlar arasında ben de bulunuyorum.
Bu konuyla ilgili yapmadığım araştırma kalmadı ama maalesef destek alınmadığı sürece yol katedilmediğini biliyorum.
Birçok doktorla görüştüm ama işi ticarete dökmüşler. Ciddi rakamlarda ücretler istiyorlar. Ben dahil  maddi durumu imkansız olan birçok bayanın bu konuda elinin kolunun bağlı kaldığını düşünüyorum.
 
Senden ricam bahsettiğin Zeynep Hanım’ın bilgilerini bana mail olarak atman.
Dilerim kendisi de makul ücretler içindedir.
 
Şimdiden teşekkür ederim
Sevgiler
H. D

.....................

Selamlar,

Haberin Devamı

Vajinismus problemini biz de eşimle uzun dönem yaşadık, daha sonra internette araştırmam neticesinde Haydar Dümen hocanın tek seferde bu işi çözdüğünü görünce hemen harekete geçerek kendisine ulaştık.

Bunun kaslarla ilgili bir problem olduğunu, kaynağının psikolojik olsa da çok basit yöntemlerle çözülebileceğini bize anlattı.

Gerçekten de tek seansta anlattıkları ve verdiği ilaçları kullanınca bu işi hallettik.

Kısaca kasların soğuk ve sıcağa karşı verdikleri tepkiler ve bir takım kısmi uyuşukluk sağlayıcı ilaçlar sayesinde o gece bu işi hallettik ve bir daha bunlara ihtiyacımız kalmadı.

Haydar Hoca’yı daha o gece arayarak (ki kendi şartı da buydu, başardığınız zaman saat kaç olursa olsun beni arayacaksınız şeklinde) müjdeyi verdik ve hocanın OLEEEEYYYYY şeklindeki kutlaması bizi daha da mutlu etti.

Haberin Devamı

Daha sonra bu tür ilaç vb. şeylere ihtiyacımız hiç olmadı, şu anda cadılar cadısı bir kızımız bile var.

Herhalde Haydar Hoca’ya ömür boyu minnettar kalacağız. İsmimi kullanmadan bu çözümü de yazılarınızda kullanabilirseniz oldukça fazla bu dertten muzdarip çifte yardımcı olabileceğimiz düşüncesindeyim.

Saygılarımla.

E.S

..............

Ağlayarak Okudum,

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13669906.asp?yazarid=344 linkteki yazınız bu akşam üstü bir arkadaşım tarafından gönderildi  ve ısrarla size yazmamı önerdi. Yazıyorum işte.. Defalarca da yazdım çizdim bu konuda ama bir sonuç alamadım.

31 yaşındayım. Biri 13, diğeri 8 yaşında iki  kız çocuğu annesiyim. 14 yıllık evliyim,bankacıyım...Akademisyen olma yolunda çabalıyorum ve müzmin vajinismusum! Demeyin ki madem o olay olmadı bu iki çocuk nedir diye?

Haberin Devamı

Biliyorsunuz engel değil, olabiliyor yani... Hele doğumlar da sezaryan olunca...

İlişki nedir bilmeden 17 yaşında evlendim. Evlenir evlenmez hamilelik... Doğumdan hemen sonra fiziksel bir durum mu var acaba diye kadın doğum uzmanına başvurdum. Tamamen psikolojik dedi. Sonraki doktora gidişim 8 yıl aradan sonra oldu. Bir bayan doktora gittik ama bayanın profesyonel olmadığı kanaatiyle 2. seansa gitmedim.

2 kere İstanbul’a geldim tek başıma. Acaba bir umut bir doktor bulur muyum diye. Ama sonuç hep aynı oldu. Gaziantep’te olduğumdan, yoğun bir iş hayatım olduğundan, eşimin bu konu üzerine gereğince düşmemesinden,2 kızımın büyümesinden ve artık büyümüş bir aile olarak kabul edilmemizden dolayı ve en önemlisi benim bu konuda ümitsiz bir vakıa oluşuma inanmam sonucu hep yanıma kar kaldı. Geçen haziranda tıp fakültesinde bu konu üzerinde eğitim almış bir psikiyatra gittik 2 kez ama 3 .seansa gidemedik... Neden biliyor musunuz?

- evime gelen misafirlerden,

Haberin Devamı

-çocuklarımın büyümüş olmasından

-eşimin bu konuda çok bilgisiz tecrübesiz olmasından

-maddi sıkıntı...(her hafta bir seansa 150 TL idi , bütçemiz bunu o sıralar kaldırmadı)

İlk 2 madde doktorun bizden istediği ortamı yaratmamıza engel oldu. Romantik, mum ışıklı, sakin kimsesiz bir ortam yaratamadık haliyle...Ben işten geliyorum akşamın bir saati...yorgunluktan bitap..evimde misafir..ilgi bekleyen çocuklar... Bu arada nasıl bir tedavi olur sizce? Ne kadar istek olur, zaten kaçmak için bahane arıyorsunuz...

Şu an eşimle ayrı yatıyoruz. Bunu ben istedim çünkü eşim  benimle sevişmek istiyor ama benim cinsel soğukluğum mide bulantısı moduna girdiği için ve eşimin fazlasıyla bencil olmasından dolayı bu kararı aldım. Erkek o nasılsa. “Ben boşalayım rahatlayayımm da nolursa olsun. Ben seni böyle kabul ettim" diyor hep. İnanın cinsel ihtiyacı bir yana bıraktım, kadın doğum uzmanına gitmeye korkuyorum. İçimdeki bu eksiklik duygusu her geçen gün büyüyor... Defalarca boşanmanın eşiğine geldik ama sırf çocuklar için geri döndük eski ruhsuz hayatımıza..

Haberin Devamı

Biliyorum yine bir şey olmayacak yine sonuç çıkmayacak ama sırf rahatlamak için olsun yazdım size...

Sağlıcakla...

B.Ç

....................

Nasıl yazsam nereden başlasam bilemiyorum. Kalbim yerinden çıktı çıkacak. Öncelikle kurduğum devrik cümlelerden, yazım hatalarından, anlatım bozukluğundan dolayı özür dilerim. Çünkü heyecandan ne yazacağımı bilemiyorum. 26 yaşındayım, bir fabrikada grafiker olarak çalışmaktayım. Doğma büyüme İzmirliyim. Evliliğimde 5 ay sonra 4 yılı bitirip 5. yıla gireceğim. Ne yazık ki vajinismus hastasıyım. Çok ama ÇOK zor durumdayım. Aslında birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki çocukluk aşkı bizim ki. 10 yıldır birlikteyiz, kendimi bildim bileli de hayatımda. 20 yıllık kapı komşumuzun oğlu. Büyük bir aşkla evlendik
biz, yıllarca hayalini kurduğumuz bir düğünle. Evimize ilk kez gelinlikle damatlıkla girdiğimiz gün birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık mutluluktan. Ve ve ve sonrası... çok ama çok kötü. Artık göz yaşları mutluluktan akmıyor. Şu anda da iş yerinde olmama rağmen yaşlar süzülüyor yanaklarımdan. Aklımdan bir an olsun çıkmıyor. Eşim çok anlayışlı bir kere olsun zorlamadı beni, baskı yapmadı. Hep destek olmaya çalıştı. Psikolojik olarak o kadar çok yıprandım ki, ona ben
baskı yapar oldum. 10 dakika önce yazınızı okuyunca içim bir tuhaf oldu. “Allahım benim de mutluluk maillerim yayınlanır mı” diye.

Bir de doktorlarımız çok bilinçsiz. Zaten İzmir çok yetersiz bu konuda. İnternet üzerinden bir psikiyatri ile yazıştım. İlk söylediği şey para oldu. Benden 4.000 TL istedi 3 seans da çözeceğini iddia etti. Ama öyle saçma konuşma stili var ki hiç inandırıcı gelmedi. Para kaptırırız diye gitmedim. Bu işi maddi yol gütmeden yapan güvenilir birine o kadar ihtiyacım var ki.. Bu güvenilir kişi de sizin referans verdiğiniz birinden başkası olmaz. Cevabınızı heyecan içinde bekliyorum.
 
Not: Kimliğimi açıklamazsanız çok sevinirim. Vajinismus olduğumu eşim dışında kimse bilmiyor.

İzmir'den kucak dolu sevgiler...

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Psikiyatr Zeynep Armay 0212 274 04 44
Dr. Asım Eren http://www.sonumut.com.tr/
Çapa Tıp Fakültesinden Jinekolog Prof.Dr. Süleyman Engin Akhan

Yazarın Tüm Yazıları