Vajinal estetikten 15 gün sonra cinsel ilişki serbest

Estetik operasyon yaptırmakta birinci amaç çoğunlukla daha güzel olmaksa da, işlevsellik, kişinin kendisine duyduğu özgüvenin artması da büyük önem taşıyor. Bir burun estetiğinde işlevsellik güzellikten daha önemli olabilirken, vajinal estetik sözkonusu olduğunda birinci amaç güzellik olabiliyor.

Kadınlar neden vajinal estetik yaptırıyor diye merak ediyorsanız, sıklıkla vajina dudaklarındaki veya vajinal kanaldaki problemler, asimetrik görüntüler, büyük ve küçük dudakların birbirinden çok farklı olması, yine dudakların üzerinde çeşitli nedenlerle oluşmuş iz ve skar (yara) dokularının düzeltilmesini kapsıyor.

Ama genellikle hastaların büyük çoğunluğu küçük dudakların ileri derecede büyük olması veya birbirlerinden çok farklı büyüklükte olması nedeniyle bizlere başvuruyor.

Kadının cinsel yaşamını, özgüveninin sarsılmasına neden olabilen ve bununla ilgili olarak değişik problemler yaşayan birçok hasta, bazen direkt olarak şikayetini bize bildirdiği gibi bazen de dolaylı sebepler göstererek başvuruyor. Bazıları kadınların bu sorununu gereksiz bir şikayet olarak adlandırabiliyorsa da, cinsel yaşamın konforunu bozacak kadar ciddi sorunlar yaratabilmektedir.

GENÇ KADINLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

Daha çok genç kadınlar vajinal estetik gerektiren sorunlardan rahatsız oluyor. Cinsel soğukluğa sebep olması kadınların bu konuda hekime başvurmasındaki en büyük etken. Bu ameliyatı çoğunlukla lokal anestezi ile rahatlıkla yapabiliyoruz. Ancak sorunun bulunduğu bölgeden dolayı daha çok sıkıntı çekebilecek hastalar için genel anesteziyi tercih edebiliyoruz. Hastalar bu operasyondan önce ameliyatın ciddi yan etkileri olup olmadığını sorsa da, önemli yan etkileri bulunmuyor. Üstelik yaptığımız bu ameliyattan sonra kendiliğinden eriyen dikişler kullandığımızdan bunları almaya da gerek kalmıyor.

Bir hafta sonra denize girilebiliyor

Ameliyattan sonraki günde bile rahatlıkla pantolon giyip günlük işlemlerini yapabilirler. Ertesi gün rahatlıkla duş yapabilir ve spor aktivitelerine üçüncü ve dördüncü gün arasında tekrar başlayabilirler. Ameliyattan 7-10 gün sonrasında da denize girebilirler. Vajinal estetik operasyonlar, hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu gruplardan biridir.

İdrar sorunu yaşanmıyor

Vajinal estetik operasyonundan sonra, idrar sorunu yaşanmaz. Ancak bu bölgedeki hassasiyet nedeniyle birkaç gün lokal anestezik merhem kullanılması, bölgenin özel antiseptik maddeyle temizlenmesi, yüzeyel ya da ağızdan alınan antibiyotik tedavisi ile takip gerekiyor. Hasta operasyondan 10 - 15 gün sonra cinsel yaşamına dönebilir. İlk zamanlarda vajina hassas olabiliyorsa da, birkaç hafta sonra hiçbir ağrı ve aşırı hassasiyet problemi kalmaz.

Açık kahverengi lekelere 3 boyutlu teknoloji

"Üç Boyutlu Cilt Yenileme Sistemi", IPL (Intense Pulse Light), ND-YAG lazer ve Titan teknolojisini birleştiriyor. Bu özellikler sayesinde ilk defa cildin hem üst hem orta hem de derin tabakalarında gençleştirme yapılıyor.

Cihaz boyun ve dekolte bölgeleri dahil olmak üzere tüm vücut bölgelerinde etkili olabiliyor. Eskiden zor tedavi edilen açık kahve renkli lekelerde bile güzel sonuçlar alınabiliyor.

Her hastaya ve tedavi edilen soruna göre bir-üç seans arasında sonuç alınabiliyor.

Aşırı güneş hasarına maruz kalmış ciltlerde ilave seanslar tavsiye edilebiliyor. Tedaviden hemen sonra kahverengi lekeler koyulaşmaya başlıyor ve cilt hafif kızarmış görünebiliyor. Bu durum tipik olarak bir kaç saat içinde geçiyor.

- Cihazla uygulama yapıldıktan sonra ilk 10 gün ve tabii ki daha sonra güneşin zararlı etkilerinden korunmaya devam edilmesi gerekiyor.

24 saat boyunca yoğun kimyasallardan kaçınılması önemli.

Güneşin zararlı etkilerinden dolayı yeni lekeler çıkabilir. Bunlar da aynı şekilde ilk uygulamadan 4 hafta sonra tedavi edilebilir.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Asiye Nesrin Aksoylar

Cildiniz yağlıysa nemlendirici üstüne güneş koruyucu sürün

Yağlı cilde sahip kişiler, ciltlerinin sürekli parladığından, sivilce ve lekelerinden şikayet ediyor. Genelde akne sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar. Yağlı ciltlere sahip kişiler için işe yarayacak öneriler:

Yağlanmayı engelleyen kurutucu sabun kullanın.

Cildin her tarafına tonik sürerek, yağsız ve su bazlı nemlendirici tercih edin.

Cildi yağlandıran kremler akneye yol açar.

Nemlendirici kremin üzerine güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin.

Lokal olarak tonik uygulanması hem yağlanmayı azaltır, hem de yeni siyah nokta oluşması baskılanmış olur.

Hafif alkol içeren ürün kullanılırsa eğer gözenekler daha daralıyor.

Cilt bakımında siyah ve beyaz noktalar sıkılınca iz kalıyor. Sivilceyi sıkmadan kaynaklanan izler uzun süre orada kalıyor. Bu nedenle sıkılmaması gerekiyor.

Cilt her 21-28 günde yenileniyor. Bu nedenle cilt bakımında ölü deriyi atmak amacıyla bakım yapılıyor. Böylece lekeler hafifliyor, kırışıklıklar ve akne izleri azalıyor.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Okan
Yazarın Tüm Yazıları