Unutulur gider

DİNAMO Kiev iyi bir takım değil. Beşiktaş, nasıl bir takım? O, takım değil. Seyirci, bu maça önem vermemiş. Çok boşluk var. Pazar günü Fener maçı mutlak dolar. Seyirci, tezahürat yapıyor; “Bastır bastır bastır...”

Haberin Devamı

Sahaya çıkan kadroya bakıyorum, bu söylediklerinden anlayan iki tane futbolcu var. Biri kaleci Hakan, diğeri İsmail Köybaşı. Diğerleri hiçbir şeyden anlamıyor.
Teknik direktör Schuster’e bakıyorum, “hakem diyecek” diyemez. Çünkü Portekizli ilk 20 dakika yardımcılarıyla beraber yapabileceği her şeyi yaptı. Kol verdi, omuz verdi. Sırtını verdi ama baktı ki olmuyor. Federasyon derseniz, o da yok. UEFA var.
 Buzdolabına koysaydın
İlk iki golü yan toptan yedin. İbrahim Toraman kenarda oturuyor. Neden İbrahim Üzülmez yüzünden. O zaman olayı buzdolabına alsaydın, dondursaydın, bu maçı bekleseydin. Bu maç senin hayati maçın. Bundan sonra Üzülmez yok. Toraman’ı da oynatsan ne olur oynatmasan ne olur? Zaten seyirci oynatmaz. Peki bu kararları veren kimler? Teknik direktör Schuster ve yönetim. Yani başkan Yıldırım Demirören...
Bakınız, maçı yazacağız ve yazıyoruz ama oynanmadan kazanılıyor veya kaybediliyor. Dünkü maçın özeti bu.
Seyirci Hakan’a kızıyor, ıslıklıyor. Bu konuda en günahsız Hakan. Ama golü yerken en son adam o. Zaten futbolda bizi aldatan da o. Yıldırım Demirören golü yemiş, Schuster yemiş, transferler yemiş. Top Hakan’ın yanından kaleye girmiş. Zavallı Hakan, günah keçisi.
Takım olamadı
Beşiktaş, transferler yaptı ama takım olamadı. Önceleri heyecan veriyordu, şimdi onu da veremiyor. Beşiktaş kötü yönetiliyor. Bunu sakın ola ki, dün akşamki neticeden sonra yazıyor demeyin. Aldıklarıyla sattıklarıyla yaptıklarıyla Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ı kötü yönetiyor.
Siyah beyazlılar bundan sonra ancak şunu yapabilirler. Mesela pazar günü tam oynatacakları yabancı transferleriyle beraber F.Bahçe’yi yenerler. Nasıl olsa lig bitti. Avrupa da yok. Bir tek kupa kaldı. Hiç olmazsa şov yapalım, bir Fener galibiyetiyle bütün hatalarımızı temizleyelim diyebilirler. Türk insanı da nasıl olsa balık akıllı. Fener’i yendikleri zaman hepsini affederler, unuturlar. Takımı da yönetimi de bağırlarına basarlar. Biz büyük oynamayı sevmiyoruz. Ufak olsun bizim olsun diyoruz.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Kievli seyircilerin üstleri çıplak vaziyette maç seyretmelerini.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Beşiktaş seyircisini beğenmedim. Çünkü stat dolmadı.

DİKKAT

Faşizm, demokrasi, diktatörlük derken Avrupa macerası bitti.

Yazarın Tüm Yazıları