Türkiye’de okumaya ABİTUR ENGEL DEĞİL

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de okumaya ABİTUR ENGEL DEĞİL
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:49

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyeleri, Türkiye’deki üniversite eğitimini ve uluslararası öğrencilere tanınan olanakları Almanya ve Hollanda’da, Türkiye kökenli öğrencilere anlattı.

Haberin Devamı

İLK panel 24 Kasım’da Köln Üniversitesi’nde yapıldı. Panele Aydın Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı ve Aydın TÖMER Müdürü Selman Arslanbaş, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haydar Özpınar ile  Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer katıldı. Gencer, “Almanya’da yaşayan Türklerden Türkiye’deki üniversitelere büyük ilgi var. Bu konuda biz de gerekli kolaylığı sağlıyor, Türk kökenli öğrencilerimize hızla denklik vererek kolayca başvuru yapabilmelerini sağlıyoruz” dedi.

ALMANYA’DA ÇOK YÜKSEK

Haydar Özpınar da Türkiye’nin Almanya’daki Türkiye kökenli öğrencilere sunduğu olanakları anlattı. Özpınar, “Özellikle tıp ve hukuk gibi meslekler Almanya’da oldukça yüksek abitur notları istediği için Türk kökenli Alman vatandaşı öğrencilerimiz Almanya’da bu gibi mesleklerin yükseköğrenimini alamıyor. Almanya’daki Türk kökenli öğrencilerimiz, abitur ve fa-abitur puanları ile diploma notları ne olursa olsun Türkiye’de istedikleri üniversitede yükseköğrenim alabiliyor” dedi.
Panel, Köln’ün ardından Hollanda’nın Rotterdam şehrinde de tekrarlandı. Konuşmacılar, Hollanda pasaportuna sahip Türk kökenli öğrenciler için Türkiye’nin sunduğu olanaklardan yararlanmaya çağırdı.

BAKMADAN GEÇME!