Türkiye’nin en büyük yeme-içme festivali İzmir’e geliyor!

SİZE bu haberi veriyor olmaktan dolayı çok heyecanlıyım.

Haberin Devamı

Çünkü, bahar gelsin, İzmir’in sokakları insandan ve cıvıltıdan geçilmesin diye ölüyorum. Bir de üstüne üstlük bu bahar, kentte harika bir şey daha oluyor.  Türkiye’nin ilk ve en büyük yeme-içme festivali Kayra Restoran Haftası, bu ay İzmir’de de başlıyor.
Kayra Şarapları eşliğinde 12-26 Nisan tarihleri arasında Funda İnansal organizasyonu ile gerçekleşecek olan Nişantaşı Restoran Haftası; dördüncü yılında İstanbul’da, ilk kez olarak Ankara ve İzmir’de de sokakları ve restoranları yeme-içme kültürü ve çeşitli sanatsal etkinliklerle dolduracak.
Şehir hayatında şehrin kültürel yaşamı ile gastronomik zenginliklerini bir araya getirmek amacıyla hayata geçen Restoran Haftası, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 12 Nisan’da düzenlenecek, açılış korteji yürüyüşleri ve partileri ile lezzet severlere merhaba diyecek.
İstanbul’da Bağdat Caddesi, Nişantaşı, Meşrutiyet Caddesi, Kuruçeşme, Bebek ve Kanyon olmak üzere toplam 6 merkezde gerçekleşecek olan Kayra Restoran Haftası, İzmir’de Alsancak, Bostanlı ve Çeşme Marina, Ankara’da Gaziosmanpaşa, Filistin Caddesi ve Çukurambar’daki cafe ve restoranlarda gerçekleşecek.
Festivalin en önemli özelliği; 12-26 Nisan tarihlerinde, festivale katılan restoranlar aynı fiyat üzerinden kendi lezzetlerinden oluşturdukları mönüleri uygulayacak.
Ve biz bu mönüleri 14 gün boyunca Kayra’nın şarapları eşliğinde uygun fiyatlarla acaba ne hesap gelecek korkusu olmadan deneyebileceğiz. Üstelik içeceğimiz kadeh şaraplar da bu mönülerin fiyatına dahil!
Şimdiden ajandanıza not edin derim... Festival’e katılacak tüm mekanlar, bilgileri, mönü fiyatları ve diğer etkinlikler ise bu adreste:
www.restoranhaftasi.com

Haberin Devamı

BUGÜN
Şiirle dolu dolu günler

5 Nisan’da başlayan Konak Belediyesi VII. İzmir Şiir Buluşması’nın bu yılki onur konuğu Refik Durbaş. Onur konuğu ülke ise Yunanistan. Etkinliğin üçüncü ve son günü olan bugün; Haluk Çetin Konseri, İnci Asena ve Pelin Batu’dan şiir okumaları, ‘Şiir Kaç Para Eder?’ isimli tiyatro gösterisi gibi etkinlikler var. Ayrıntılı programa www.izmirdesanat.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

YARIN
Üstat Akif Manaf ile yoga

Dünyadaki beş Yoga üstadından biri olan Paramahamsa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf, kurucusu olduğu Yoga Academy’nin 6-7-8 Nisan tarihlerinde düzenlediği organizasyonda, tüm İzmirlilere ‘Orijinal Yoga Sistemi’ni öğretecek. Altı pratik ve beş teorik dersten oluşacak eğitimler İnciraltı İzzet Garden’da yapılacak. Ayrıca Akif Manaf Yoga üzerine yayınlanmış 15 kitabını da imzalayacak. www.yogaakademisi.com


ÇARŞAMBA
İzmir Mutfağı’nın zenginliği

Gazeteci yazar Nedim Atilla, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’nda saat 15.00’te İzmir Mutfağı’nın zenginlikleri üzerine bir panel gerçekleştiriyor. Sekiz farklı etnik kültürün buluştuğu nefis İzmir Mutfağı’nı bir de Nedim Atilla’nın renkli üslubu ile dinlemenizi öneririm. Etkinlik tüm İzmirlilere ücretsiz.

Yazarın Tüm Yazıları