Türk modasına üç genç yetenek

Geleneksel olarak düzenlenen 16. İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın ödülleri önceki akşam Swissotel’de düzenlenen final gecesiyle sahiplerini buldu.

"Ödül" temalı 16. İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda finale kalan 10 aday arasında Deniz Koparal "Indigo Kadınları" adlı kreasyonuyla birinci oldu. Rıza Fergana "Gelinler"le ikinci, Zeynep Tosun ise "Labirent Faresi"yle üçüncü oldu. Açılış konuşmasını İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’nun yaptığı ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in onur konuğu olduğu geceye, moda, tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri de katıldı.

Bilet alarak izledi

İtalya’nın efsanevi yorumcusu Peppino di Capri, önceki gün İstanbul Arena’da konser verdi. Konserde sevilen şarkılarının yanı sıra sözlerini Sezen Cumhur Önal’ın yazdığı, Capri’nin kendi eserinden uyarlanmış "Melankoli ne Güzelsin" şarkısını da seslendiren ünlü şarkıcı, şarkının bir bölümünü Türkçe okuyunca seyirciden alkış aldı. ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, konseri izleyenler arasındaydı. Konsere kadın arkadaşlarıyla gelen Berna Yılmaz’ın biletini alıp sıraya girmesi, konseri izleyenlerin takdirini kazandı.

Habitat’ta eğlenceli parti

Addresİstanbul’da geçtiğimiz hafta kapılarını açan, modern ev mobilya ve aksesuvarları alanında dünyanın ünlü mağazalarından Habitat’ın İstanbul’a gelişini kutlamak amacıyla bir parti düzenlendi. İstanbul Doors ve Akın Holding bünyesinde kurulan A&D A.Ş. ortaklığıyla Türkiye’ye gelen Habitat’ın özel gecesinde, İstanbul cemiyet hayatının ünlü simaları sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin keyfini çıkardı. Yurtdışından kutlama gecesi için özel olarak gelen sihirbazlar, karikatüristler ve zıplayan tahta bacaklar, konuklara neşeli bir akşam yaşattı. Habitat’ın eğlenceli kimliğinden yola çıkılarak tasarlanan partinin davetlileri karikatürlerini çizdirip, sihirbazların özel gösterileriyle hoşça vakit geçirdi.

Erken evlilik yapmışız

Kimsesiz çocuklara yuva kazandırmak için Fransız Sarayı’nda bir kokteyl düzenlendi. Davete katılan Zeynep Dereli, 10 ay önce evlendiği eşi Fethi Pekin’le ilgili soruları yanıtladı. Dereli, "Haftaya duruşmamız var. Birbirimizden hiçbir şey talep etmedik ve tek celsede boşanacağız" dedi. Fethi Pekin ile yanlış evlilik yaptığını söyleyen Dereli, "Yaklaşık üç aylık bir flört döneminden sonra evlenmeye karar verdik ama demek ki yeterince birbirimizi tanımamış ve erken evlilik yapmışız" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

15. yıl defilesi

Kaşmir ve ipekteki özgün markasıyla dünyaya yayılan "Silk&Cashmere", 15. yılını önceki akşam Esma Sultan Yalısı’nda kutladı. Gecede, İstanbul’dan Paris’e, St. Moritz’den Barcelona’ya kadar dünyanın seçkin merkezlerinde yer alan "Silk&Cashmere"in 15 yıllık öyküsü, kaşmir ve ipeğin tematik bir dille şova dönüştürüldüğü bir defileyle anlatıldı. Yabancı mankenlerin sunduğu defilede, Brezilyalı Helen Verissmipi ile İsviçreli Fredrika Magnussan verdikleri göğüs frikikleriyle dikkat çekti.

Derin denizler

Özgün tasarımlarıyla fark yaratan Goldaş, "Derin Denizler" adını verdiği yeni koleksiyonunu, bir defileyle tanıttı. Kuruçeşme SuAda’da düzenlenen defile, iş, sanat ve cemiyet hayatından pek çok ünlü ismi buluşturdu. Defilede Azra Akın, Demet Kutluay, Sinem Güven, Hande Subaşı, Yüksel Ak ve Çağla Şikel’in de aralarında bulunduğu birçok ünlü manken görev aldı. Defilede aynı zamanda Milano’da Donna Karan, Dolce&Gabbana gibi dünyaca ünlü markaların defilesinde görev alan İtalyan mankenler de podyuma çıktı.

7’nci yıl kutlaması

2000 yılında Belek’te hizmet vermeye başlayan, Türkiye’de her şey dahil sisteminin öncüsü Xanadu Resort Otel, yedinci kuruluş yıldönümünü renkli gösteri ve şovlarla kutladı. Su Balesi, Capoeira show, Afrikalı Akrobat Show gibi sürpriz etkinliklerle başlayan kutlamalar Xanadu’nun görkemli amfitiyatrosunda sergilenen "Mamma Mia" müzikali ve yıldönümü kokteyli ile sürdü. Havai fişek ve lazer şovlarla başlayan kokteylde yıldönümü pastasını otel sahibi Aydıner ailesi, Genel Müdür Yusuf Hacısüleyman ve çalışanlar birlikte kesti.

Çağla gelinlik giydi

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 15. yıldönümü nedeniyle, "Umut Kızları Projesi"ne katkı sağlamak amacıyla önceki akşam Maslak Sheraton Oteli’nde bir davet düzenlendi. Ünlü modacı Mehmet Köymen’in hazırladığı kreasyonların sergilendiği davete, İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler de katıldı. Gecenin sunuculuğunu Ebru Şallı üstlenirken, manken Çağla Şikel de giydiği gelinlikle alkış aldı.
Yazarın Tüm Yazıları