TURİZM SEKTÖRÜNÜN YENİ GELECEĞİ

Ankara Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği “Ankara’dan Türkiye Ekonomisine Bakış” konulu toplantıda, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın konuşmasını dinlediğimde, turizmci olarak bir hayalimin daha gerçek olacağına olan inancım arttı.

Haberin Devamı

Turizm, artık sadece turizmcilerin kendilerini anlattıkları bir sektör olmaktan çıkıyor ve tüm ekonominin desteklediği bir karaktere kavuşuyor. Ekonomik gerçekler de bunu destekliyor. 50’den fazla sektörden 60 milyon kişi için ürün satın alan bir sektörün, üretime ve istihdama katkısının yadsınamayacağını bir kez daha görmüş olduk. Turizm, insan ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar için hem bir sebep; hem de yapılan sanayi, sağlık, ulaşım, lojistik, iletim ve iletşim gibi büyük yatırımlardan sonuçlar çıkarabilen bir büyük sektör. Turizm işletmelerinin Anadolu’ya yayılması ile kentlerin çehresinin, çevresinin ve yaşamının olumlu şekilde değiştiğini görüyoruz. Birçok kentimizde bulunan turizm okullarını bitirenler kendi yörelerinde iş sahibi olabiliyor, üretime katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

ANKARA’DA PRESTİJ YATIRIMLAR

Sayın Bakanın ümit veren verilerle ifade ettiği, Türkiye’nin kalkınma hamlesinde yapılan her yatırımın, turizm işletmelerine de ihtiyacı olacağını, bu toplantıda bir kez daha başta Sayın Bakanımız ve Valimiz Sayın Alaaddin YÜKSEL’in konuşmalarından mesaj olarak aldım. Ankara’da yapılacak Film Stüdyoları, Fuar alanları gibi prestij Yatırımlara uygulanacak destekler konusunda, bilgi sahibi olduk. Artık arkamızda Bakanlarımızın, Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın Ticaret ve Sanayi Odaları ile kuruluşlarının varlığını hissedeceğimiz, özlediğimiz bir dönem yaşayacağız.
ATİD ve tüm turizmciler olarak, adımıza ifade edilen bu destek için Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Turizmin sadece konuk ağırlama ile sınırlı olmadığını, bir yörenin ve kentin yakın çevresi ile birlikte katıldığı bir sonuç olduğunu, pek çok etkinlikte görüyoruz.

KUTLAMALAR TURİZME KATKI SAĞLIYOR

Söz gelimi; değerli dostlarım Yüksel Tavşan ve Ahmet Gözüm’ün evlatları sevgili Emine ile Doğan’ın dünya evine girişleri 40 gün 40 gece süren düğünleri hatırlatacak bir şekilde ATO Congresium Angora balo salonunda bin 500 yakın davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in nikah merasimini başlatması ve nikah şahitliklerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Erdem, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’ın yaptığı tören, İş dünyasından, siyaset dünyasından ve Ankara dışından gelen bir çok dostun katılımıyla gerçekleşmiş oldu. Ben de ailelerimizi ve evlatlarımızı kutluyor; kendilerine ömür boyu mutluluklar diliyorum.
Bu düğün töreninin turizm sektörüne yansımaları ise çok ilginç olmuş. 300’e yakın davetlinin Ankara dışından gelerek otellerimizde konaklamaları ve yeni çiftlerin otellerimizin gelin dairesinde kalmaları biz turizmcileri mutlu etmektedir. Otelciler ve organizasyon firmaları yeni bir çalışma içerisindeler. Hızlı trenle bir saatte ulaşılan Konya ve Eskişehir’deki büyük düğün törenlerini, paket programlarla (ulaşım, konaklama ve görkemli bir düğün paketi) hafta sonları Ankara’ya taşımaya çalışıyorlar. Entegrasyon anlayışımız kapsamın da Düğünlerini Ankara’da yapanların, Siteler ve diğer mağazalardaki alış-verişlerine bazı ikramlar sağlanabilir.
Bunun yanında uluslararası piyasalar da kutlamalarla ilgili ilginç ve yenilikçi tekliflere açık görülüyor.

Yazarın Tüm Yazıları