Tüketicinin galibiyeti

Biliyorsunuz, vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu Tasarısı gündeme geldiğinde büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Yeni yasama döneminde Meclis’e gelecek olan tasarı, tüketiciye pazardan markete kadar çok önemli hakların önünü açıyor. Tasarı tek kelimeyle vatandaşı satıcıya karşı “Kral” yapacak. Mesela etikette bulunan fiyatla kasadaki fiyatın farklı olması durumunda tüketici, ürünü ucuz fiyattan satın alacak.
İndirimli ürünlerin indirimden önceki fiyatıyla indirim oranı da etikette yer alacak. Bu düzenlemeyle sahte indirimlerin de önüne geçilecek. Özetle, düzenleme yasalaştığında tüketici satıcıya karşı galibiyetini ilan edecek. 
 

“Göçmen kuşlar” çıkarma yaptı

Ekonomi Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Azeri bürokratları ağırladı. Türkiye’de yeni teşvik sistemi kapsamında yatırım yapmak için bürokratlardan brifing alan Azerilere, bölge bölge yeni teşvik sistemi anlatıldı. Yapılan toplantılarda iki ülke arasındaki sektörler tek tek incelendi. Ekonomi Bakanlığı’na kalabalık bir heyetle gelen Azerilerin yatırım kararları önümüzdeki dönemde somutlaşacak. Böylece, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın dikkat çektiği, “Yatırımcı göçmen kuşa benzer sahip çıkarsan işaret fişeği gibi başkasını getirir” sözü de gerçekleşmiş olacak.

 

Haberin Devamı

Tarihi binaya yeni misafir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Eskişehir Yolu’ndaki yeni binasına taşınma hazırlıklarını son hızla sürdürüyor. Bakanlığın veda edeceği Ulus’taki 87 yıllık eski binanın nasıl kullanılacağı da netleşti.
Yeni misafirlerine evsahipliği yapmaya hazırlanan tarihi bina, bakanlık birimlerinin taşınmasından sonra Ankara Valiliği’ne devredilecek.
Böylece sivri ve basık kemerleri, girift Osmanlı motifleri ve akslar arasındaki dikey geometrik Selçuklu desenleriyle bugüne kadar hükümete hizmet eden bina yeni çalışanlarına “Merhaba” diyecek. Böylece 87 yıllık tarihi bina, artık Başkent Ankara’yla ilgili önemli kararların tanığı olacak.

Yazarın Tüm Yazıları