Tuhaf akşam

FUTBOLDA olmazsa olmazlar vardır. Dün akşam seyrettiğim oyun bunlardan biri. Oyunu ikiye ayırıyorum. İlk yarı Beşiktaş’ın direkten dönen bir topu var.

3 tane de gol pozisyonu. Rakibin pozisyonu yok. Bir futbol takımı ileri giderken gol pozisyonuna girip, geriye de dönerken pozisyon vermiyorsa iyi bir futbol takımıdır.

İkinci yarı rakibin bulduğu bir pozisyon var. Ki benim gördüğüm Beşiktaş’ın göbeğinde bu zaaf var. Vaduz maçında da bunun kopyası bir gol yendi. Rıza’nın hemen oraya bir yama bulması şart. İkinci yarı Beşiktaş’ın yine çok gol pozisyonu var. Ama gol yok.

Uzatmada bulunan gol, her zaman olacak iş değil. Böyle rakiplerle oynarken, oyunu çözmenin ilacı erken gol. Öyle düşünüp, öyle oynamak lazım. Erken golü bulamıyorsan, oyunun her azalan dakikası seni sıkıntıya sokar. Dün akşam olduğu gibi.

Ailton büyük golcü. Dün akşam sahadan 3 gol yapıp da çıkardı. Gittiği veyahut da durduğu yerler hep gol yeri. Ama vurduğu toplar kalecinin üstüne gitti. Bu da her maç olmaz. Adam bir yerden gol yapacak. Çünkü orada duruyor. Beşiktaş takımı hepsi birden kazanmayı çok istediler ama hep birlikte düşünüp, oynayamadılar.

Ölü dirildi

Bir maça bakıp, Beşiktaş’ın bu kaybıyla, Beşiktaş bundan sonra zorluk çeker diye düşünmüyorum. Beşiktaş’ın öyle bir kalabalığı var ki, böyle taraftar dostlar başına. Bu taraftarla her şey daha iyi olur. Bu taraftar, oynayan oyuncuyu değil, ölüyü diriltir. Onun için diyorum ki, Beşiktaş, maçlar yol aldıkça, bu seyircisiyle beraber iyi işler yapacak.

Avrupa’da da iyi yerlere taşınacak. Ben, dün akşam oynanan futbola bakıp, bunları söylemiyorum. Seyirciyle birlikte futbolcunun bütünleşmesini gördüm. Bunlar kendiliğinden olacak işler değil. Demek ki, Beşiktaş’ın taraftarı oyuncusuna güveniyor. Oyuncusu da seyircisine mahcup olmamak için elinde, avucunda ne varsa sahaya sürecek.

Maçın hakemi neticeye tesir edecek hiçbir şey yapmadı. Bir tek falso D.Bakır takımının kalecisi oyundan 10 dakika çaldı. Ben sarı karttan vazgeçtim. Bir ihtar dahi vermedi. Diyarbakır takımı ligin mütevazı takımlarından biri. Ama deplasman takımı hüviyetinde. Dışarıdan puan çıkaracaklar. Ama içeride zorlukları olacak. Neticede uzatmada bulunan puan, puandır.

Ama dedim ya, her zaman olmaz. Baştan işini halledeceksin.
Yazarın Tüm Yazıları