Teşekkürler

ARDA Turan’ın öyle güzel, öyle şirin bir futbolu vardı ki... Hem kalesine kadar gelip top çıkarıyor, hem de hücumda fantastik hareketlerle Baros ve Nonda’yı gıdıklıyordu. Zaman zaman da Lincoln’le alışveriş yapıp, Brezilyalı’nın futbol oynama iştahını ateşliyordu.

Beşiktaş’ta ise Tello, "yalnız adam" görüntüsündeydi. O da topu istediği bölgelere göndermeyi bildi. Galatasaray’ı sarstı... Tello’nun karşısında da bir başka "yalnız adam" vardı; Barış Özbek. Önünde hiçbir kurtarıcı hücumbot olmadığı için, tek tabanca savaşıp durdu. Ayhan ve Mehmet Topal Beşiktaş’ın orta alanda yapmak istediği işleri genelde baltalamayı başardı.

Maçın geneline bakacak olursanız; oyunun temposu harika, kazanma arzusu iki takımda da en üst seviyede.

Hafta içinde Beşiktaş yazarları sevgili Korkut Göze ve İsmail Er’le gazetemiz için yaptığımız derbi söyleşisinde, "Galatasaray’ın en arızalı yeri defansın göbeği" demiştik. Haklı çıktık. Servet ve Meira’nın, kademe ve markaj anlayışları değil, oyunu okuma yetenekleri de zayıftı.

Gelelim hakem Cüneyt Çakır’a... İzmirli Çakır Efe gibiydi. Sahanın her yerine koştu. Futbolculardan daha fazla efor sarfetti. Ha hatası yok muydu? Olmaz mı? Tabii ki var. Mesela ilk yarıda, Galatasaray Lincoln’le hücumdayken, Beşiktaş’ın defans oyuncusu Cisse, Brezilyalı ile girdiği mücadelede ayağını fazla kaldırdı. Faul verilmesi gerekirdi ama pas geçti. Pozisyonun devamında da Beşiktaş gol kazandı. Aradan bir dakika geçtikten sonra Arda, rakip ceza alanında düştü; karar penaltı. Bana göre penaltı değildi ama, az önce Cisse’ye vermediği faulden dolayı kafası karışmış olsa gerek ki, penaltıyı verdi. Bir de Delgado’nun amatörce kırmızı kart görmesi vardı, maçın kaderini etkileyen... Sarı kartı olmasına rağmen, Barış’ın kendisine yaptığı faulden sonra eliyle "sarı kart göster" işareti yapınca, ikinci sarıdan kırmızıyı gördü.

Bir de Skibbe’ye söyleyeceklerim var... Ya oyunu iyi oku ya da iyi çalış. Beşiktaş 10 kişi kalmış, buna rağmen geldikçe geliyor. Bunu görüyorsun ama bir şey yapmıyorsun. Oyuncu değiştirmek, ancak maçın bitimine 10 dakika kala aklına geliyor.

Cüneyt Çakır’ın son düdüğüyle sadece derbi maç değil, ligde ilk bölüm de bitti. Her şey bir kenara, izleyenleri buz gibi soğuktan alıp sıcak diyarlara götürdükleri için iki takımı da kutlamak boynumuzun borcu. Teşekkürler hepinize...
Yazarın Tüm Yazıları