TEOG maratonu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

TEOG maratonu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 08:00

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen ve 27 Nisan Çarşamba günü başlayan TEOG maratonu 28 Nisan Perşembe günü saat 12.00’de yabancı dil sınavının tamamlanması ile birlikte sona erdi. Bu sınavlara girmeyen ve mazeretini belgelendirenler için mazeret sınavları 14-15 Mayıs’ta yapılacak. TEOG sonuçlarının ise haziran ayında açıklanması planlanıyor. 

Haberin Devamı

Puanları hem okul karnelerine yansıyacak, hem de liselere girişte kullanılacak ikinci dönem TEOG ortak sınavları tamamlandı. 27 Nisan Çarşamba günü başlayan ortak sınavlar 28 Nisan Perşembe günü yabancı dil oturumu ile birlikte sona erdi. TEOG; Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil olmak üzere altı dersten yapıldı.

 

 

 

1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü TEOG ikinci dönem ortak sınavları, yurtiçinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda; yurtdışında ise 15 merkezde ve 21 okulda düzenlendi. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı. Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen üç öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde, 10 bin 884 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alınması planlandı.

Haberin Devamı

27 Nisan Çarşamba günü Türkçe ile başlayan ortak sınavlar 28 Nisan Perşembe günü düzenlenen yabancı dil ile sona erdi. Yabancı dil sınavı İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilden yapıldı. Bu kapsamda İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275, Fransızca’yı 383, Almanca’yı 370 ve İtalyanca’yı da 11 öğrenci yanıtladı.

Bu sınavlara girmeyen ve mazeretini belgelendiren öğrenciler ise 14-15 Mayıs’ta düzenlenen mazeret sınavlarına katılabilecek. Herhangi bir mazeret bildirmeyen ve hiçbir sınava katılmayanlar ise, TEOG kapsamındaki derslerin bu yazılılarından ‘sıfır’ almış sayılacak. Mazeret sınavlarının tamamlanmasının ardından sonuçların haziran ayı içinde açıklanması bekleniyor.  

Saat 11.20: TEOG yabancı dil oturumu başladı

TEOG maratonu tamamlandı

İkinci dönem TEOG ortak sınavlarında son oturum da başladı. Yabancı dil sınavı İngilizce, Fransızca,  Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde yapılıyor.

Haberin Devamı

TEOG maratonunda yarışan 1 miyondan fazla adayın rahat bir nefes alması için çok az zaman kaldı. TEOG’un son oturumu olan yabancı dil, saat 11.20’de başladı. Sınav saat 12.00’de tamamlanmış olacak. Yabancı dil sınavı İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde yapılıyor. Bu kapsamda İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275, Fransızca’yı 383, Almanca’yı 370 ve İtalyanca’yı da 11 öğrenci yanıtlayacak.  

Saat 10.50: İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı tamamlandı

TEOG maratonu tamamlandı

Ortaokul 8’inci sınıfların 28 Nisan Perşembe günü TEOG sınavları kapsamında saat 10.10’da başlayan T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı 10.50’de sona erdi. Geriye sadece yaban dil sınavı kaldı. 

Haberin Devamı

T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavının ardından bugünkü programda olan üç sınavın ikisi tamamlanmış oldu. Sırada ise yabancı dil var.  Yabancı dil sınavında ise İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275, Fransızca testini 383, Almanca testini 370 ve İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

Saat 10.10: TEOG adayları inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavında

TEOG maratonu tamamlandı

TEOG maratonu kapsamında ikinci günün ikinci oturumu olan T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da başladı.

Toplam 40 dakika sürecek inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavında öğrenciler 20 soru cevaplayacak. Sınav saat 10.50’de sona erecek.  

Haberin Devamı

Fen ve teknoloji sınavı sona erdi

TEOG maratonu tamamlandı

TEOG sınavlarında öğrencilere yüksek puan getirecek olan fen ve teknoloji sınavı sona erdi.

1 milyondan fazla öğrencinin yarıştığı TEOG maratonunda fen ve teknoloji sınavı da geride kaldı. Saat 09.00’da başlayıp, 09.40’ta sona eren sınavda öğrenciler 20 soru cevapladı. Yarım saat dinlenme molası verecek olan öğrenciler daha sonra T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavına girecek.  

Saat 09.00: TEOG fen ve teknoloji sınavı başladı

TEOG maratonu tamamlandı

TEOG ortak sınavlarının ikinci günkü ilk oturumu olan fen ve teknoloji sınavı başladı. 40 dakika sürecek sınavda adaylara 20 soru yöneltilecek.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerden itibaren okul kapılarına gelen TEOG adayları için fen ve teknoloji sınavı başladı. 1 milyondan fazla öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı sınav 40 dakika sürecek ve öğrencilere 20 soru yöneltilecek. Ardından yarım saat dinlenme molası verilecek. 

Saat 08.00: TEOG adayları okul kapılarında

TEOG maratonu tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen TEOG maratonu sürüyor. Öğrenciler saat 09.00’da başlayacak fen ve teknoloji sınavı için okul kapılarına gelmeye başladı.

27 Nisan Çarşamba günü Türkçe testi ile başlayan TEOG ortak sınav maratonu bugün de devam ediyor. Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılması beklenen TEOG sınavlarının bugünkü ilk oturumu fen ve teknoloji olacak. Saat 09.00’da başlayacak sınav, 09.40’ta sona erecek. Bu sınava katılacak öğrenciler ise okul kapılarında toplanmaya başladı. Öğrencilere anne-babaları da eşlik ediyor. 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!