TED’in geciken Cumhuriyet Balosu

GEÇTİĞİMİZ haftanın en önemli organizasyonu Türk Eğitim Derneği tarafından, maddi imkansızlıklar nedeniyle öğrenim göremeyen öğrenciler yararına düzenlenen Cumhuriyet Balosu’ydu.

Haberin Devamı

25 Ekim’de yapılması planlanan ancak hem terör saldırıları hem de Van depremi nedeniyle ertelenen balo son ayların en güzel organizasyonlarından biriydi.
O akşam iş, siyaset ve cemiyet hayatından önemli isimler bu balo için, JW Marriot Otel’de biraraya geldik. Türk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun ev sahipliği yaptığı gecede kimler yoktu ki! Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, iş adamları, iş kadınları, Ankaranın cemiyet hayatı... Kısacası hemen hemen bütün Ankara oradaydı.
Gece, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sekiz ay önce Bursa’da katıldığı bir baloyu anlatan kisa bir filmle başladı. Atatürk’ün hem vals hem de zeybek oyununu nasıl da hakkını vererek oynayabildigini hayranlıkla seyrettik... Filmin ardından, dernekten burs alarak üniversiteyi kazanan iki öğrenci başarı hikayelerini ve TED’in öğrenim hayatlarındaki önemini anlattı. Daha sonra eğitime katkı sağlayan kuruluşlara, burslu öğrenciler tarafından plaket verildi.
Bakan Çağlayan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Selçuk Pehlivanoğlu çok anlamlı konuşmalar yaptılar. Pehlivanoğlu’nun şu sözleri beni cok etkiledi:  “Artık savaşlar silahlarla değil, beyinlerle veriliyor. Artık bir ülkenin petrolünün olmasının hiçbir önemi yok, ne kadar nitelikli bir nüfusa sahip olduğunun önemi var. Artık kaç yüz yıllık geçmişinizin olduğu, gelecek açısından bir şey ifade etmiyor, evlatlarınıza nasıl sahip çıktığınız önemli olan. Biz, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu dernek olarak, 850 çocuğumuzla yolumuza devam ediyor, Türkiye için onları öncü olarak yetiştiriyoruz.10 bin genç hedefiyle çalışıyoruz.”
Tabii o gece hem amacı hem de organizasyonu itibari ile hepimizde inanılmaz duygular uyandırdı. Hem duygulandık hem de itiraf edeyim, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası’nın müzik ziyafetiyle bolca dans ettik. Gecenin şıklarına gelince tüm kadınlar cok özenli ve şık olsalar da, en çok Beliz Büyükhanlı ve Aynaz Özkaşkçı’yı beğendim. Beliz ten rengi straples elbisesiyle, Aynaz da sırtı açık beyaz ipek gömleği ve siyah uzun eteği ile çok şıktı.

GİZLİ ANLARIN YOLCUSU

Haberin Devamı

Ayşe Kulin’i çok severim. Bugüne kadar yazdığı tüm kitaplarını okudum. En son kitabını da sevdim: Gizli Anların Yolcusu... Kitabın anlatımı yalın ve sade. Belki de Ayşe Kulin’i bu yüzden seviyorum. Komplike gibi görünen hayatların aslında nasıl anlık ve basit pamuk ipliklerine bağlı olduğunu bize tüm çıplaklığı ile aktarıyor. Kitap, çoğumuzun anlamakta zorlandığı ve yargılamakta ısrar ettigi bir aşkın romanı. Yazar, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan aileleri anlatmış. Pek cok olumsuz eleştiri alsa da ben soluksuz okudum.

ÇOCUĞUMU FİŞTE UNUTMA

Haberin Devamı

Çocuğu oyun bağımlısı olan tüm annelerin sorununa parmak basan bu kitaba bayıldım. Bilgisayar oyunları, PSP’ler... yani kısacası ekran bağımlılığının, çocukların hayal güçlerine ve okul başarılarına olan etkileri incelenmiş. Bu arada  buradan belirteyim kitap bu oyunların ortadan kaldırılması gerektiğini öne sürmüyor. Ben bugüne kadar Ali’nin oyunlarını ortadan kaldırmakla yanlış yapıyormuşum. Bunun yerine bunların nasıl kontrol altına alınabileceğini ve Ali’ye olan faydalarını düşünmem gerekiyormuş. Keyifle okudum, size de tavsiye ederim!

 

Yazarın Tüm Yazıları