Tecavüze uğramayı önemsemeyen kadınlar

Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması yasaktır. Yasağı savunmak adına Salih El Sadun adında bir tarihçinin, Suud'da yayın yapan televizyon kanalında sarf ettiği sözleri vardı dün medyada.

Haberin Devamı

Diyor ki El Sadun, “Batılı kadınlar tecavüze uğramayı önemsemedikleri için otomobil kullanıyor, oralarda tecavüz kadının moralini bozmanın ötesinde bir önem arz etmiyor. Ancak bizim için bu konu sosyal ve dini problemler yaratıyor.”

Kadınların araba kullanmamasını cazip hale getirmek için verdiği örnek ve müthiş (!) önerisi dikkatimi çekti. Şöyle devam ediyor El Sadun; “Suudi Arabistan’da eş, akraba ve şoförleri kadınları her yere götürüyor ve onlara ‘Kraliçeler’ gibi muamele ediyorlar.”

Sunucunun, “Kadınların yol kenarında tecavüze uğramasından endişeleniyorsunuz ancak, onların şoförlerinin tecavüzüne uğrayabileceğini düşünmüyor musunuz?” sorusu üzerine El Sadun “Elbette bundan endişeleniyorum. Hükümet yetkilileri ve İmamlar bunu duymaktan hoşlanmıyor ancak bunun da bir çaresi var. Karılarımıza hizmet etmeleri için yurtdışından yabancı kadın şoförler getirtebiliriz.”

Haberin Devamı

Aslında El Sadun “Kadınlar kraliçe gibi muamele görüyor.” derken şunu ifade etmek istiyor: Kadınlara uygulanan bu ve bunun gibi birçok saçma sapan yasakla biz kendimizi “Kral” gibi hissediyoruz. Dolayısıyla biz Kral olunca onlar da “Kraliçe (!)” oluyor.

Kadının değil araba kullanmasına, minibüste önde oturmasına tahammül edemeyen, tek başına sokakta yürümesini yasaklayan zihniyetin özgürlük anlayışına lanet ediyorum.

İslam dünyasının kadına olan bakış açısına da lanet ediyorum. Bir Müslüman kadın olarak utanıyorum. Neden mi?

Para ve güç uğruna İslam’a verdikleri zararı görmeyip, kadın üzerinden ahkâm kestikleri için.

Bir kadının canına gelecek zarardan önce namusuna gelecek zararı düşündükleri için.

Kadınları sadece cinsel kimliği üzerinden değerlendirdikleri için.

Haberin Devamı

Kadınları, kendilerini korumaktan aciz varlıklar olarak ilan ettikleri için.

Allah’ı bahane ederek kadınların hak ve özgürlüklerini gasp ettikleri için.

O kadar küçük ki beyinleri, kadınları korumak amacıyla yurtdışından getirteceği kadın şoförlerle sorunu çözebileceğini sanıyor. Tabii, tecavüz edilecekse yabancı kadına edilsin. Adı üstünde yabancı, sorun yapmaz tecavüzü…

O kadar küçük ki beyinleri, kadınlara getirdikleri abuk sabuk yasaklarla kadını kontrol altına alabileceklerini sanıyorlar.

O kadar küçük ki beyinleri, Batı’daki kadının tecavüzü umursamayacağı iddiasının arkasında verdiği mesajın farkında bile değil.

Demek istiyor ki aslında, “Bizim için kadınlar sadece cinsel birer objedir, tecavüze uğrarsa onun üzülmesi problem değil, bizim şanımıza zarar gelir. Batı’daki erkek bunu kabul eder ama biz edemeyiz. Batı’daki kadınlar hafif, erkekler de geniştir. Biz çok namusluyuz karılarımıza tecavüz edilme ihtimalini sorun yaparız ama IŞİD’in kadınları satmasından rahatsızlık duymayız, çünkü onlar bizim karılarımız değildir.”

Lazım değil böyle Kraliçelik…

Yazarın Tüm Yazıları