Tebrikler F.Bahçe

FENERBAHÇE, son iki yılın en iyi futbolunu oynadı. Özellikle yardımlaşma üst düzeydeydi. Alex ve Ümit Özat arkadaşlarına göre biraz daha temposuz gözüktüler. Ama öyle oyuncular vardı ki, aradaki farkı kapatıp, sarı lacivertlileri öne çıkardı.

1 numara Serkan. inanılmaz mücadele etti. Resmen iki kişilik oynadı. Çok top çaldı. Aldıklarının çoğunu da iyi kullandı. Sadece bir kötü orta yaptı. 2 numara Appiah. Belki çok gösterişli değil. Belki dikkat etmezseniz çok fazla gözünüze batmayabilir. Ama özellikle topsuz alanda top onda yokken bakın neler yapıyor. Hep artı oynadı. Top ayağına geldiği zaman da boşa kullanmıyor.

Anelka’da ne ararsan var

Dün gece Fener takımında kötü oynayan futbolcu yok. Ama bir Anelka var; koşuyor mu dersen Arap atı gibi. Süratli mi dersen, sanki ayaklarında Schumacher’in kullandığı araba var. Zeka dersen, inanılmaz. Çabukluk dersen, sincap gibi. Yön değiştirme, o da var. 100 kilometre süratle giderken frene basınca 10 kilometre düşüyor mu, o da var. Bir çıkış dersen, gaza basınca patinaj yapmadan rakibi ile araya 3-4 metre koyuveriyor. Zaten bu ayar oyuncu dünyada 5-6 tane sayarsınız.

Bütün bunların yanına F.Bahçe Stadı’nın müthiş atmosferi de eklenince ortaya güzel bir yemek çıktı. Diyebilirsiniz ki: ‘Rakip 10 kişi kaldı. F.Bahçe ondan rahat kazandı.’ Hayır. Bir takımı 10 kişi bıraktırıyorsan, ona o tazyiği yapmışsan ve bu atılan oyuncu onların en tecrübeli oyuncularından biriyse demekki, rakibini güç durumlara düşürmüşsün, paniklemişler.

Rakip, sanki sahaya beraberlik için çıkmıştı. İlk 20 dakika top gezdirdiler. Hücumda fazla çoğalamadılar. 10 kişi kaldıktan sonra da bir türlü dikiş tutturamadılar. Dikkat edin, F.Bahçe bu kadroyla son 4-5 maçtır oynuyor. Daum, oyuncularla fazla oynamıyor. Uzun zamandır işi bilen basının da zaten söylediği kadro bu. Yan yana devamlı oynayınca da iyi şeyler olmaya başladı. Daum geçen yıl bir oyuncuyu oyuna alıyordu, üç oyuncunun yeri değişiyordu. Demekki basının bir kısmı yapıcı tenkitte bulunmuşlar.

Bu galibiyet F.Bahçe için çok önemliydi. Şimdi içeride alacağı bir galibiyet daha şansını yüzde 50’ye, 60’a çıkarır. Hele bir deplasman galibiyeti de gelirse, grupta iş biter. Ama bu işler çok kolay olmayacak.

Seyirci de sınıfı geçti

Sarı lacivertlilerin mutlak süretle Schalke’yi de burada yenmeleri gerekir. Çünkü orada oynanacak maçta sarı lacivertlilerin seyirci dezavantajı olmayacak. Seyirci de dün gece gene sınıfı geçti. Rakiple uğraşmadılar, hakemle ve rakiple oynayacağı zamanlamayı iyi ayarladılar. Boşuna nefes tüketmediler. Onlar da sahadaki takımları gibi tempoyu iyi ayarladılar. Zaten stadın atmosferi, sahanın tribünlere yakınlığı, akustik rakibin üzerine sarı lacivertliler yönünden iyi etki yapıyor.

Hakem, avantaj kurallarında mükemmele yakın, derslik uygulamalar yaptı. Genelde maça da hakim oldu. Ama F.Bahçe 1-0 öndeyken Önder’in rakibine yaptığı hareket bana penaltı gibi geldi. Verseydi beraberinde kırmızı kart mecburiyetinde kalacaktı. O top döndü, Fenerbahçe’nin ikinci golü oldu.
Yazarın Tüm Yazıları