Sürat teknesi

RIBERY geldiği takımdan makine düzenine alışmış bir oyuncu. Ne zaman kaçacağını, ne yapacağını bilen bir yapıya sahip.

Arkadaşlarıyla arasındaki uyum tam anlamıyla oturmadı. Arkadaşları bu futbolcudan saha içinde nasıl faydalanacağını henüz bilmiyor. Çünkü Ribery hem ikili sıkıştırmaya giriyor, hem de çizgide boğuşmak zorunda kalıyor. Ama boşta top kazandığı zaman, verkaçlarla gidiyor, direkt hedefe doğru adım atıyor. Tıpkı denizdeki sürat teknesine benziyor. Boş alanda top kazandığı zaman, tutabilene aşkolsun.

Bir de Ayhan vardı sahada dün. Oyun boyunca kusursuz top oynadı. Defansa geldi top kazandı, arkadaşlarına attığı toplarında hiçbiri isabetsiz değildi. Hiç de zorlanmadı. Basit top oynadı. Attığı golde de topu sürerken önce kaleciye baktı, akıllı bir vuruş yaptı. Bir maçlık dinlenme Ayhan’a yaradı.

Turun kahramanları

G.Saray dün Ayhan ve Ribery’nin kanatlarının altındaydı. İkisi de sarı kırmızılıların turu geçmesinde en büyük rolleri üstlendi. Yeni transfer Hasan Kabze ileriye boş gidiyor, son vuruşlarında acemilik çekiyor. Ne zaman koşu alanına, ne zaman ayağına top isteyeceğini bilmiyor. Onu da zamanla öğrenecek.

Ergün, orta sahada isabetli paslar atarken, bir yandan da defansın solunda oynayıp açık kapattı. G.Saray defansı uyanıktı. Diyarbakır hücumlarında akıllı bir şekilde çıkıp rakibi ofsayta düşürdü. G.Saray öyle ahım, şahım top oynamadı. Diyarbakır’ın da gücü yoktu. Top kaybı fazla, fizik gücü de eksikti. Bunlar tek ayaklı maçlar. Golü atan kazanır. G.Saray da bunu yaptı.

Hatanın affı yok

Hagi’
nin sezon başından bu yana kesintisiz forma giyen Tomas’ı oynatmaması normaldi. Bunda herhangi bir art niyetin olduğunu sanmıyorum. Çünkü adam yükü taşıya taşıya yoruldu. Dinlenmesi gerekliydi.

G.Saray’ın cumartesi günü Beşiktaş’la çok önemli bir maçı var. Bu maç olmak ya da olmamak mücadelesi. Hagi, dünkü maç sonrası ne eksikleri var, bakacak ve onları giderecek. Çünkü ters bir netice G.Saray’ı raydan çıkaracak. G.Saraylı futbolcuların bundan sonra Beşiktaş’ı ezberlemeleri gerekiyor. Hagi derbinin bence kilit adamı. Hamlelerini iyi düşünmeli, çünkü hatanın affı olmayacak.
Yazarın Tüm Yazıları