Suç mahali

SUÇ duyurusunda bulunuyorum. Suç mahali belli, Beşiktaş İnönü Stadı.

Suçu işleyenler iki takımın futbolcuları. Düşünebiliyor musunuz, bu iki takım bu ülkenin 4 büyük takımından ikisi diye lakap almış. Dünkü oyuna bakıyorum. İki takımda da 2’şer, 3’er tane futbolcu var. Gerisi futbolcu gibi duruyor, futbolcu değil. Zaten bu iki takımın ligde, klasmanda aldığı yer kalitelerinin karşılığı.

Beşiktaş takımının öyle bir defansı var ki, cami avlusu. Girenin çıkanın haddi hesabı yok. Dün akşamki oyunda Fatih Tekke ile Szymkowiak biraz iyi becerileri olsaydı Beşiktaş ağır bir yenilgi alırdı. Koca bir ilk yarı seyrettim. Beşiktaş’a topa geldiğinde top Sergen’in ayağında olsun istedim. Trabzon’un ayağına geçen topları da hep Yattara’da seyredeyim diye bekledim.

Ben şimdiye kadar bu kadar sessiz bir Beşiktaş-Trabzonspor maçı izlemedim. Bu maçın neticesi ne olursa olsun, benim fikrim değişmeyecekti. Yattara diye bir adam var. Adem’in iç organlarından geçti, durdu. Tigana o kadar dakika Adem’e nasıl tahammül etti, aklım ermiş değil. Zaten Yattara’nın vurduğu topu tamamladı ve golü attı. Golü atmasaydı sahada duracak mıydı?

Hedef kupa olmalı

Yattara
’yı tarif etmek için kelime bulmak zor. Devre arasında ambalajını iyi yapıp, vermek lazım. Beşiktaş’ın şimdi gidilecek olan futbol molasını, hem çok iyi düşünüp, hem de çok iyi hazırlanması lazım. Bu futbolcu kalabalığı kadrosundan kurtulması şart. Akıllı, başlı 2-3 adam alınır. Türkiye Kupası’nı kovalamak en akılcı iş.

Dünkü maçın en iyi oyuncusu Beşiktaş seyircisi. Ben böyle şey görmedim. Bir takımın oyuncuları bu kadar kötü oynarken, 90 dakika takımlarının arkasında değil, sahanın içinde oldular. Helal olsun.

Maçın hakemi zaten bana göre bu ülkenin en iyi düdük üfleyen adamı. Dün akşamki oyun da sanki hakemsiz oynandı. Hep topun yanında oldu. Gösterdiği 4 ya da 5 sarı kart var. Hepsi doğru kartlar. Artık bu hakeme hem tribünde oturan insan da, hem oynayan futbolcu da itibar ediyor. Saygı duyuyor. Keşke diğer hakemlerimize de bu böyle olsa.
Yazarın Tüm Yazıları