Salih Uçan harika, kulübe yeterli değil

Beşiktaş, Neftçi Bakü deplasmanında tur için gereken skoru aldı ve lig öncesi büyük ölçüde görevi tamamladı.

Haberin Devamı

Dünkü 3-1’lik zaferde başrol oyuncusu Salih Uçan idi. Salih, olgun ve istekli oyununu yeteneği ve zekasıyla birleştirince ortaya adeta bir resital çıktı. Aboubakar’ın attığı klas goldeki derin pası; Muleka’nın golünde Gedson’a verdiği tek dokunuş pası Salih’in kalitesini ortaya koydu ve maça da damgasını vurdu. Sahanın yıldızı Salih, 3’üncü golü de atarak güzel futbolunu taçlandırdı.

TAŞLAR YERİNE OTURMUŞ

Beşiktaş, hazırlık maçları ve Tirana dahil oynanan 3 resmi karşılaşmayla birlikte lige hazır bir görüntü ortaya koydu. Siyah beyazlılarda saha içinde herkesin görevi netleşmiş durumda ve taşlar yerine oturmuş. Özellikle orta alanda Amir, Gedson ve Salih arasındaki pas bağlantısı çok güçlü. Forvette Aboubakar, büyük bir silah ve attığı gollerin dışında Beşiktaş’ın rakip yarı alanda kalmasını da sağlıyor. Muleka’nın sezona golcü bir kimlikle başlaması siyah beyazlılar açısından sevindirici ve bunda Aboubakar’ın yarattığı boş alanların da etkisi göz ardı edilmemeli.

Haberin Devamı

BAZI İSİMLERİN ALTERNATİFİ YOK

Cenk ve Ghezzal gibi önemli eksikler henüz takımla birlikte değil. Zamanla Rebic de takıma adapte olacaktır ancak yine de Beşiktaş’ın tüm olumlu görüntüsüne rağmen -sadece dünkü maç özelinde değil- 65’inci dakikadan kulübeden yeterli katkıyı ve kaliteyi alamadığı için zorlandığına tanıklık ediyoruz. Güçlü bir 11 var ancak başta Aboubakar, Masuaku ve Gedson olmak üzere bazı isimlerin alternatifleri olmadığı gibi oyuna sonradan katılıp maçın seyrini siyah beyazlıların lehine çevirecek isimler kulübede yok.

DEĞİŞİKLİK SONRASI ZORLANDI

Dün de Neftçi karşısında 77’de yapılan değişiklerin ardından Salih, Amir ve Aboubakar çıktıktan sonra çok zorlanan Beşiktaş gördük. Lig ve Avrupa takviminin yoğunluğunu da hesaba katınca Beşiktaş’ın kadro genişliğini artırması şart. Her ne kadar rakipler üst düzey olmasa dahi sezon başı olması itibarı ile Beşiktaş’ın skorlardan bağımsız belli bir oyun gücü ve anlayışı oturmuş durumda. Önemli olan bir kazaya uğramamak idi ancak Beşiktaş, görevini yaptı ve tur biletini kulübe zaafiyetine rağmen almayı başardı.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları