Spor aşkına

Yazın bitmesi, sonbaharın başlamasıyla spor salonları da eski kalabalık günlerine dönmeye başladı. Tabi ‘eski kalabalık günler’den kastım aletlerin başında sıra beklemek zorunda kaldığımız Nisan Mayıs ayları değil...

Herkesin kışın alınan kiloları yazın da taşımamak için kendini spora adadığı Nisan, Mayıs bazen de Haziran aylarında salonlarda sıra beklemekten spor yapılmaz. Yazın da tatil programı yapmaktan spora vakit bulunmaz. Zaten tatil sonrası da spora ihtiyaç duyulmaz. Çünkü genelde amaç, yaza fit girmek ve tatil sonunda tatil programlarının alkol, açık büfe gibi ayrılmaz unsurlarından minimum zarar alarak yazı kapatmaktır. Bu aylardaysa sporu zorunluluktan yapanlar değil, yaşam biçimi haline getirmiş olanlar kalır spor salonlarında.

SEÇİMLER ÖNEMLİDİR

‘Gerçek Sporseveler Sezonu’nun açılmasıyla ‘bugün spora ne giysem?’ düşüncesi alır sporseverleri... Bir kere en önemli seçim spor ayakkabı seçimimizidir. Günlük olarak giyilen spor ayakkabılarla, spor yapmaya kalkmak hem çabuk yorulmanıza neden olabilir hem de sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Günlük olarak kullandığımız spor ayakkabılarımıza göre gözümüze kaba da gelse bol renkli fitness ayakkabıları spor salonları için ideal. Ayakkabımızı bulduysak sıra geldi üzerine ne giyeceğimize. Hazır bu kadar modayken renkli olun derim. Yorulduğunuz yerde renklerin enerjisi koşsun imdadınıza. Heyecan ve enerji veren sarı-turuncu tonları, neşeli yeşiller, canılık veren kırmızılar, tüm neon renkleri... Özellikle spining, koşu gibi yüksek tempolu kardio çalışmaları için ideal renkler. Ama siz de benim gibi daha düşük tempolu pilates, streching, allegro veya yoga çalışmalarını seviyorsanız pastel renkler sizin için daha iyi olacaktır.
En önemlisi artık sentetik kumaş korkumuzu bir kenara bırakmamız gerekiyor. Nanoteknolojiyle üretilen yeni nesil kumaşlar hem daha fazla nefes alma özelliğine sahip hem de kullanımları çok daha rahat ve sağlıklı.

SAKIN KOMİK OLMAYIN

Bir de tabi ki yapacağımız sporun çeşidine uygun giyinmekte fayda var. Örneğin pilates için bol eşofmanlar giymek yerine yine akıllı kumaşlardan bir tayt giymek daha iyi olacaktır. Böylece hareketleri daha kontrollü yapabilirsiniz. Spining veya koşu içinse şortlar ideal olacaktır.
Ve spora giderken makyaj yapmanın gereksiz ve sağlıksız olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hem cildinize yazık hem de pür makyaj spor salonunda terlemek biraz komik oluyor.
Artık spora hazırsak havlumuzu ve su mataramızı alıp, çalışmaya başlayabiliriz. ‘Bu Pazartesi kesin başlıyorum’ dediğimiz spora artık düzenli devam ettiğimiz ve yazı aratmayacak kadar fit olduğumuz bir kış diliyorum, herkes için...
Yazarın Tüm Yazıları