Son 10 yılın en iyi transferi

MİLYONLARCA Euro ödenip 3-4 yıllığına transfer edilen bir yıldız mı, yoksa aynı paralara hatta daha da azına, üstelik ilelebet kulübe kazandırılacak bir “eser” mi diye sorsam. Çoğunluğun cevabı sanırım yıldız bir futbolcu olurdu. Ancak aklı başında ve geleceği düşünenler, bir “eser” daha kalıcı olur diyebilirdi.

Haberin Devamı

Şahane bir eser
Evvelki akşam, Aziz Yıldırım’ın “Ercan yarın sabah 9.30’da ofisimde olursan küçük bir grupla Düzce’ye gideceğiz” davetiyle Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası’ndaki tesislerine gittik. TFF Başkanı Mahmut Özgener, Levent Kızıl, Lütfü Arıboğan, Mümtaz Karakaya ve birçok basın mensubu ile Abant’a tırmanırken doğrusu neyle karşılaşacağımı az çok tahmin etmiştim. Fakat F.Bahçe’ye ait topraklara ayak bastığımda beklediğimin çok daha üzerinde bir manzara ve tesisle karşılaştım. Ve o anda böyle bir yerin sıradan bir tesis değil, F.Bahçe için kazandırılmış şahane bir “eser” olduğuna karar verdim.
Üç bloktan oluşan müthiş bir dağ oteli ve manzarasında, ortasında çok güzel ve şu an donmuş bir göl olan, adeta cennet gibi bir yerde uzun süredir nefes almamıştım. Kapalı spor salonu, SPA’lar, saunalar, kapalı yüzme havuzu, çim futbol sahaları, tenis kortları, köylülerin ürünlerini satabilecekleri bir yöresel alışveriş merkezi. Gölün ortasında yüzen bir restoran, kıyılarında tartan pist, yürüme alanları, barbekü alanları. Baharda ebedi misafirliğe gelecek olan, ceylanlar, güvercinler, sincaplar. İşte bu yüzden “eser” dedim.

Haberin Devamı

Güiza’dan daha ucuz ama daha kıymetli

AZİZ Başkan’la karla kaplı çim zemini gezerken, “Göreceksin Ercan, bir gün bütün spor kulüpleri kendi kamp alanlarını yapacaklar” dedi. 10 milyon dolara bitirilecek olan yatırım bence daha fazlasını ödeyip transfer edilen Güiza’dan kat be kat daha kıymetli ve en azından kalıcı bir eserdir diye düşünüyorum. Buna benzer transferleri alt alta toplasak, herhalde özellikle 4 büyük kulübün sahip olacağı olağanüstü tesislere tekabül ederdi. Bu nedenle bir Fenerbahçeli olarak bu eseri görünce, hem boşa harcanan paralara içim cız etti hem de çok gurur duydum.

Burası bizim topraklarımız başkan

LEVENT Kızıl, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı Aziz Yıldırım’la tanıştırdığında herkes kahkahalara boğuldu. Belediye başkanı Sayın Yılmaz, Aziz Yıldırım’a “Topraklarımıza hoş geldiniz başkanım” deyince Yıldırım espriyi patlattı; “Burası Fenerbahçe’nin toprakları, ayrıca benim çocukluğum buralarda geçti, asıl siz hoş geldiniz.”

 

Yazarın Tüm Yazıları