Siyaset spora karışmaz!..

SEÇİMLER yaklaştı... Her gece televizyon başında maç seyreder gibi parti liderlerinin seçim konuşmalarını izliyoruz.

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal, MHP lideri Bahçeli ve DP Lideri Ağar seçim bölgelerinde heyecanlı konuşmalar sıralıyor. Liderler genellikle birbirlerine bel altından vuruyor, izleyiciler de buna bayılıyor. Evet seçim bu, her gün olmuyor. Bu konuşmaları bir vatandaş olarak dikkatle izliyorum. Kimileri attıkları mangalda kül bırakmıyor. Siyasette olur böyle vakalar. Ancak vatandaşın kafası sürekli karışıyor. Vaatler, vaatler... Adeta içi boş makaralar gibi.

Ben seçim meydanlarında bugüne kadar hiçbirinden Türk sporu konusunda tek kelime duymadım. Doğrusu çok bekledim ve hala bekliyorum. Acaba yeni meclisle birlikte Türkiye’nin yakın geleceğine yön verme iddiasındaki liderlerin sporumuz konusunda söyleyecek hiç mi lafı yok? Milliyet Yazarı Cemal Ersen, bu unutkanlığı çok güzel yakaladı.Partiler seçim bildirgelerinde ya hiç vermedi, ya da geçiştirdi’ diyor. Örneğin Ak Parti iktidarı 400 sayfalık seçim bildirgesinde spora sadece 3 sayfacık yer veriyor. Hep bildiğimiz şeyler. Ak Parti’nin 4.5 yıllık icraatı... Vatandaş bunları zaten çok dinledi. İktidara aday CHP ise seçim bildirgesinde spordan sadece 10 satırlık görüşle yetiniyor. Diğerleri de ondan farksız. DP spora en geniş yer veren, çoğunlukla iktidarı eleştiren bir programla seçime giriyor.

5 yıldır büyük başarı yok

Geçtiğimiz 5 yılda Türk sporunda büyük başarı yaşanmadı. Değişen fazla bir şey yok. Amatör sporlarımız özellikle güreşimiz, Dünya üçüncülüğüne kadar yükselen futbolumuz yerinde saydı. Doping skandalları da birbirini izledi. En önemlisi de Türk sporunu belkemiğinden yakalayan şiddet ve futboldaki terör olayları konusunda hiçbir parti oralı değil.

Siyasetçimiz sporda iyi gün dostu. Bir takım ligden düştüğünde evvela onlar ayaklanıyor. Ya da başarının tadını çıkarıyor. Sanki, emekleri varmış gibi. Ama sorunların çözümü konusunda ilgisiz. Ayrıca özellikle futbola karışmaktan kaçmakta haklı. Futbolumuz özerk ya!... İncinirdi!... Futbolumuz özerk... Futbol Federasyonumuz özel...
Yazarın Tüm Yazıları