Şimdi diyecekler ki...

ŞİMDİ diyecekler ki ‘Zemin çakmaydı.’ Halı saha. İki sene evvel hali saha harika, süper diyenler şimdi ne diyecekler.

Haberin Devamı

Yine diyecekler ki ‘Hakem penaltıyı yanlış verdi.’ İyi de sen hakemi zorlayabildin mi?
Ama şunu diyemeyecekler: ‘Beşiktaş kadrosunu kurmak için şu kadar para verdik, Tromsö’nün kadrosu bu kadar.’
Ve yine diyemeyecekler: ‘Öyle ve ya böyle bu Tromsö’nün bir takım ruhu var, futbol ruhu var.’ Peki, Beşiktaş’ın var mı?
Haksızlık yapmayalım. Hangi Türk takımının bir oyun karakteri var. Hiç birisinin yok. Bir tek 2000’li yıllarda Galatasaray’ın vardı. Zaten o da Avrupa’da Kupa 2’yi aldı. Milli Takım da Kore’de başarılı oldu.
Bahanesi olmaz
Defans demek İngilizce karşılığı ‘def etmek’ demek. Yani tehlikeyi bertaraf edeceksin. Türkçe karşılığı şu: Orası burası oynamayacak. Beşiktaş defansının oynadı, golü yediler. Aynı hatayı rakip defans yaptı. Almeida da dağlara taşlara attı. Sonra da sarı gördü. Aslında kartın rengi kesinlikle kırmızı olmalıydı. O pozisyonda gol yapamıyorsan, rakibin suratının günahı ne! Peki, Beşiktaş bu takımı İstanbul’da eler mi? Kesinlikle elemesi gerekir. Eğer eleyemezse, hiçbir bahanesi olamaz. Çünkü rakip fiziğe dayalı top oynuyor. Kimyası o kadar iyi değil.
1.5 hata yaptı
Peki, Beşiktaş’ın kimyası çok mu iyi? Bana göre Tromsö’ye göre iyi. Eğer bu Tromsö’yü de eleyemiyorsa, çıkıp ‘Biz futbolcuyuz, biz çok iyiyiz, biz bunu isteriz’ demesinler. Tabii, Beşiktaş’tan da Türk futbolunu ayırmayalım. Şu anda dünya futbolundaki yerimiz zavallı.
Maçın hakeminin iki hatası var. Aslında iki dememek lazım 1.5 Adana. Penaltıyı yardımcı ikaz etti. Ama kendisinin en büyük hatası Almeida’yı atmamasıydı. Beşiktaş Teknik Direktörü’ne henüz bir şey söylemeye hakkımız yok. Onun 10 maç hakkı var. İkisini kullandı. Biri iyi biri kötü yani elde var 0. Ya acımıycak bir şeyler yapacak ya da acınacak hallere düşecek. Karar kendisinin.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Tromsö’nün futbol mantığı maçı kazandırdı.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Almeida ve Escude yaptıkları ve yapamadıklarıyla göze battı.

HAKEM

VASAT

Yazarın Tüm Yazıları