Sevap kimin?

EĞRİSİYLE, doğrusuyla Sturm Graz önündeki Fenerbahçe'nin sevabı ve günahı Oğuz Çetin'e aittir.

Mustafa Denizli dönemindeki ikinci adamlığı için eleştiri alan Çetin, 10 günde 16 idman yaptırıp, yaklaşık 100 kilometre koşturduğu sarı lacivertli takımın fizik kondisyonuna önemli katkılarda bulunmuş.

Dünkü Fenerbahçe'nin aldığı sonuçtan çok, ortaya koyacağı futbol ve sahadaki dizilişi önemliydi. Bu maç için Lorant'ın Fenerbahçe'ye çok şey verdiğini söylemek doğru bir tespit olmaz. Ancak Alman hocanın gelmeden önceki ‘‘disiplinli’’ namının futbolcuları olumlu etkilediği de açıkça gözlendi.

Sturm Graz, Fenerbahçe karşısında tek forvetle oynadı ve rakibini kendi sahasında kabul ederek, kontrataklarla gol aradı. Bu yüzden sarı lacivertli takım rakip alanda daha çok görüldü. Ancak bu, ilk yarıda pozisyon zenginliği getirmedi. Kondisyon yönünden rakibinden daha üstün olan Fenerbahçe, ikinci yarıdaki üstünlüğünü attığı gollerle süsledi. Orta alanı kalabalık tutan Fenerbahçe'de Johnson, ikili mücadelelerden sürekli galip çıktı.

FATİH ÇOK İYİYDİ

Uzun bir sakatlık devresi geçiren Revivo ile Rapaiç henüz arzulanan fizik gücünü yakalayamamış. İlk kez forma giyen Fatih Akyel sağ kanadı iyi kullandı ve lisansı çıktığı taktirde yararlı bir transfer olduğunu gösterdi. Lorant daha işin başında... Ama görünen o ki, Alman hocayı en çok kadro seçimi zorlayacak. Çünkü bu takımın yedekleri de çok kaliteli. İlk maçında 3-5-2'yi tercih eden Lorant takımı daha iyi tanıdıktan sonra taktik yönünü de ön plana çıkaracaktır. Bu yüzden Fenerbahçe'nin iyi yolda olduğunu söylemek doğru olur.
Yazarın Tüm Yazıları