Selvi Boylum Al Yazmalım

Scania, DAF, MAN, Volvo gibi üreticilerin yer aldığı uluslararası çekici sınıfında yeni bir model ile rekabette öne çıkmak için kolları sıvayan BMC, yeni modelinin tanıtımı için Türk sinemasının klasiklerinden biri haline gelen 'Selvi Boylum, Al Yazmalım'ın iki ünlü oyuncusu Kadir İnanır ve Türkan Şoray’a teklif götürmeye hazırlanıyormuş.

Haberin Devamı

Tanıtım fikri, geçen yıl restore edilmiş kopyasıyla tekrar gösterilen filmde kamyon şoförü İlyas'ı canlandıran Kadir İnanır'ın, İzmir'deki BMC fabrikasına davet edilmesiyle ortaya çıkmış. BMC, yaklaşık 34 yıl önce kendi ürettikleri TM 140 model kamyonla hafızalarda yer eden Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın, 2012'de piyasaya sürecekleri tamamen yeni çekicinin tanıtımında bulunmalarını çok arzu ediyormuş.

Şoray ve İnanrı’ın reklam filminde rol almasını planlayan BMC’nin yeni çekicisi 2 yılda tasarlanmış. BMC, 2012 yılında yollara çıkaracağı bu yeni çekici modelini ünlü İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina'ya çizdirmiş.

Daha önce Profesyonel serisi kamyonların ve Megastar hafif ticari araç serisinin tasarımını da yapan İtalyan Pininfarina'yı sık sık ziyaret eden Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, yeni çekicinin tasarımında bazı müdahalelerde bulunmuş. Karamehmet, daha önce de Profesyonel serisinin aynalarına sinyal konulması, Megastar modelinin daha yumuşak süspansiyona sahip olması gibi konularda tasarım ve üretime bizzat müdahale eden isim olarak biliniyor.

Haberin Devamı

“Selvi Boylum Al Yazmalım”, Atıf Yılmaz tarafından yönetilen, başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı, 1977 tarihli bir Türk filmi. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanmış. Filmin özgün müziğini Cahit Berkay bestelemiştir. "Selvi Boylum Al Yazmalım" 1978 Uluslararası 15. Antalya Sanat Şenliği'nde Maden filminin ardından ikinci en iyi film seçilmişti.

Firmadan, İnanır ve Şoray’a henüz bir teklif gitmemiş. Ama BMC’nin reklam projesi hayata geçirebilirlerse müthiş bir çalışma olacağı kesin. Fakat BMC, Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ı reklamlarında rol almaları için ikna edebilecek mi bence orası kuşkulu. Çünkü hem Kadir İnanır hem de Türkan Şoray, kuralları ile anılan ve bunlardan asla taviz vermeyen Türk Sinemasının iki büyük oyuncusu. Para kazanmak uğruna kendi kariyerlerinde bir dönüm noktası olan “Selvi Boylum Al Yazmalım” efsanesinin reklam malzemesi yapılmasına pek sıcak bakmayacaklardır gibi geliyor.

Haberin Devamı

KSS’nin iyi örneğine uluslararası ödül

Koç Topluluğu'nun 'Meslek lisesi memleket meselesi' projesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Business in The Community tarafından düzenlenen Avrupa Çalışan Gönüllülüğü 2011 Programı'ndan ödül almış. Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirilen proje, geçtiğimiz yıl 28 ülkeden 2 bine yakın başvuru arasından "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde "Sabre Ödülü"nü almıştı.

'Meslek lisesi memleket meselesi' projesi, aldığı ödüllerle kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) kavramının ne olduğunun anlaşılmasında en iyi örneklerden biri olsa gerek. Çünkü KSS’nin “Hayır işimi yoksa kurumsal vatandaşlık mı?” olduğu yolundaki kafa karışıklıklarına son noktayı koyuyor.

Haberin Devamı

Ertan Acar’ı http://www.facebook.com/ertanacar001 ya da http://www.twitter.com/ertanacar’dan takip edebilirsiniz...

Yazarın Tüm Yazıları