Savunma kazandırdı

SON günlerde iyi basketbol oynamakta olduğunu gözlemlediğimiz Efes Pilsen, maça da iyi bir giriş yaptı. Siena cephesinde ise, yıllardır alıştığımız sert savunma ve çembere yakın atış bulma amaçlı hücum organizasyonu, ilk periyodun başa baş gitmesine neden oldu.

Haberin Devamı

İkinci çeyrekte savunmanın dozunu bir düzey daha yukarı çeken temsilcimiz, bu hamlesinin verimini maalesef; skor bulmakta sıkıntı çektiği için alamadı. Bu sezonun en iyi savunmalarından birisini izlettiren Efes Pilsen, Siena’yı 10 sayıda tutarken, hücumda 11 sayıda kalarak önemli bir fırsat kaçırdı. Efes Pilsen, ikinci devre, ilk yarı olduğu gibi üst düzey savunmasına devam ederken bu kez 10 sayı atarak, oyununun gidişatını ele geçirdi.
Skor diyeti
Son çeyrekte, son bir hamle ile maçı alıp götürecek diye beklediğimiz temsilcimiz, temel problemi olan “skor diyetine” girince maçı zor da olsa 60-58 kazanabildi. Ancak hücum sorununa rağmen, Siena’yı 58 sayıda tutan savunmamızın galibiyette önemli rol oynadığını vurgulamamız gerekir. Sonuç olarak Efes Pilsen’in takım olma yolunda büyük ilerlemeler kaydettiğini söyleyebiliriz. Yeni transferi Murray’nin çabuk adaptasyonu ile skorun sıkıştığı anlarda Ender Arslan’ın yaratıcılığı hücumlarına, verimlilik katacaktır. Bu da Euroleague hedefinde başarıyı getirebilir.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Ancak Euroleague’de görebileceğimiz üst düzey savunmamızı.

BEĞENMEDİM

Maçın sonunu Wisnievski i le bitirme tercihi.

DİKKAT

Belgrad’da alacağımız bir galibiyet, Avrupa’da bütün otoriteleri şaşırtabilir ve bizi ilk 8’e sokabilir.

Yazarın Tüm Yazıları