Şampiyon Fenerbahçe

İlk yarısı başa baş geçen karşılaşmanın ikinci devresinde 16 sayılık fark yakalayan sarı lacivertliler, Mirsad’ın şok sakatlığı sonrası sarsılsa da kazanmayı bildi. Maçın yıldızı, 30’u ilk yarıda olmak üzere toplam 35 sayı atan Emir Preldzic oldu.

TARİHTE ilk kez 4 büyük takımın yarı final oynadığı 2011 Spor Toto Türkiye Kupası’nda şampiyonluğu Fenerbahçe Ülker kazandı. Sarı lacivertliler, Kayseri’deki finaldeki rakibi Beşiktaş Cola Turka’yı 81-72 yenerek, üst üste 2., toplamda 3. kez müzelerine götürdüler.

Başa baş geçen ilk periyotta iki takım da birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve oyunun akışını ele geçiremedi. Koçların oyun planına özenle uyum gösteren her iki ekibin oyuncuları bireysel katkılarını da sahaya aktarınca son yılların en güzel ve çekişmeli kupa finalinin ilk yarısı dengeli bir skorla bitti: 37-37.

Fark 5 sayıya indi

Geniş oyuncu kadrosunu verimli rotasyonla kullanan Fenerbahçe Ülker, ikinci yarıya savunma temposunu düşürmeden başladı. Rakibine göre daha dar bir kadroya sahip Beşiktaş Cola Turka ise, bu periyotta savunmada aksamaya başlayınca 58-51 geriye düştü. Son çeyrekte Fenerbahçe Ülker, 16 sayı farkı yakaladıktan sonra Mirsad’ın herkesi şoke eden sakatlığı sonrası tıpkı Galatasaray Cafe Crown maçında olduğu gibi aniden durdu. Bu dönemi çok iyi değerlendiren Beşiktaş Cola Turka, farkı 5 sayıya kadar (77-72) düşürse de, Emir Preldzic’in (30’u ikinci yarıda olmak üzere toplam 35 sayı) büyük katkısıyla sarı lacivertliler, mücadeleyi 81-72 kazandı.

Ataman ve ekibine alkış

Fenerbahçe Ülker şampiyonluğu hak etti çünkü kupadaki en zorlu kurayı onlar çekmişti. Banvit, Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka’yı peş peşe yenmek gerçekten büyük başarı. 39 yıl sonra kupada final oynama başarısını gösteren Beşiktaş Cola Turka ise, ilerisi için olumlu sinyalleri bir kez daha basketbol izleyicilerine gönderdi.
Bu güzel maça gölge düşüren tek olay Mirsad’ın sakatlığı sırasında bazı Beşiktaş taraftarlarının “oh olsun” tezahüratıydı. Ancak Ergin Ataman ve Beşiktaşlı oyuncular hep birlikte müdahale ederek bu grubu susturdular. Onlara da kocaman bir alkış...
Yazarın Tüm Yazıları