Samandıralı Daum!

ŞU ‘saygısızlık duruşlarına’, birilerinin artık ‘dur’ demesi gerek.. Maçtan önce, Tevfik Lav için 1 dakikalık saygı duruşu yapılıyor.

Bırakın 1 dakikayı, 10 saniye bile dayanamıyoruz. Çeşitli sloganlar, rakip takıma küfürler.. Bu sadece Rize’de mi oluyor? Hayır.. Türkiye’nin her yerinde.. Göreceksiniz, diğer maçlarda da aynı ‘saygısızlık’ görüntüleri tekrarlanacak.. Niye, insanlarımıza bu derece saygısızız? Bu kadar insani değerlerden yoksun bir toplum mu olduk? Bunun yanıtı, maalesef evet..

Maç başlıyor, bir futbol saygısızlığı da sahada.. Karşınızdaki takımlardan biri şampiyonluğa oynuyor.. En azından, göze hoş gelen bir futbol bekliyorsunuz.. Bu da sizin en doğal hakkınız.. Bekleyip bekleyip, futbol adına bir şey göremiyorsunuz.. Godot’u beklemek, bundan kolay..

Aman nazar değmesin

Rizespor, F.Bahçe’ye oranla daha aktif ve gole yakın.. Orta sahada etkin.. Özellikle Şener, sağdan harmanladığı her topla tehlike yaratıyor. F.Bahçe savunması, çoğunlukla zor durumlarda kalıyor. Saffet ve Zafer biraz beceriden yana nasibini alabilse, Rizespor için galibiyet, çok daha erken gelecek.. Belki, 87 dakika beklenmeyecek.. Bütün özelliklerini yitirmiş görünen Petkov, solda ağır.. Ortada Luciano da öyle..

Kanatlarda ne Serhat, ne de Tuncay bir şey yapabiliyor. Ümit, renksiz maçlarından birini sergiliyor. İleride Nobre ile Hooijdonk’un da varlığıyla yokluğu belli değil.. Böyle bir F.Bahçe, taraftarını nasıl mutlu edecek? Şampiyon olsa, ne değişecek? Bu soruların yanıtlarını dürüstçe verebilecek kişi var mı? Daum, beni düş kırıklığına uğratmaya başladı.. Bu Alman da, Samandıra’nın havası ve suyundan etkilendi herhalde.. Sakın kendini başarılı filan saymasın.. Ak ile karayı, takım Avrupa’ya çıktığında göreceğiz!

Hakem Cem Papila, son günlerin yükselen değeri.. İlk yarıda Tuncay’ın attığı golün ofsaytla değerlendirilmesi, onun değil, yardımcı hakem Nihat Mızrak’ın hatası.. Luciano’ya gösterdiği sarı kart doğru.. Ufak tefek yanlışları varsa, bunlar kadı kızında da olur.. Aman, çok fazla da övmeyelim.. Sonra, nazar değiverir.. Çünkü, yetenekli insanların birdenbire bozuk para gibi harcandığı bir ülkede yaşıyoruz. Ne yazık ki!

Yılmaz Vural, F.Bahçe’nin başının belası.. Hangi takıma gitse, sarı lacivertlilerin başına çorap örüyor.. Bu kez de yapacağını yaptı, F.Bahçe’nin şampiyonluk şansını zora soktu.. Kısacası hiç kimseden çekmedi F.Bahçe, Yılmaz Vural’dan çektiği kadar!
Yazarın Tüm Yazıları