Restler ve jestler

MAÇTAN önce altını çizmemiz gereken şeyler var. Halilhodzic’in, “Bu böyle olmaz, istediklerim yapılmazsa ben giderim” diyerek çektiği rest...

Haberin Devamı

Ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun futbol camiasını da şaşırtan transferleri... Hami Mandıralı, Zokora, Malouda ve Colman için, “Bunlar Trabzonspor’a uymuyor” dediğinde, “Benim transferlerimi eleştiriyorsun” diye düşünen zihniyet, şimdi Halilhodzic’in isteğiyle bu oyuncuları da yolladı. Maksat uyum olsun, doğrusu da bu olmalı zaten...

Fakat kadroya baktığımızda Cardozo’nun olmadığını görmek, Trabzon’un daha ligin 2. maçında Fenerbahçe maçına ‘final’ gibi baktığını gösteriyor. Ligin ilk maçını garantilemeden Fenerbahçe maçı için bir oyuncuyu riske atmamak, aslında Trabzonspor’u riske atmaktır. Bu başkanın mı, yoksa hocanın kararı mı bilinmez ama büyük bir hatadır bence... Kaldı ki Trabzonspor bu maçta çok önemli iki puan bıraktı.

SAĞ ŞERİT KAPALI MI?

TRABZONSPOR neredeyse bütün ataklarını sol taraftan geliştirdi. Sağ tarafından bir atak ya da oyun kurma neredeyse olmadı. Cardozo’yu anladık ama sağ taraf da mı kendini Fenerbahçe maçına sakladı? Geçen sezondan takım içerisinde sadece 3 oyuncunun olması, takımın geç kurulması, uyum sorununun halen giderilmediğinin gözle görülmesi, bu takımın daha çok zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi.
Her iki takımın birer şutu direkten döndü koskoca 90 dakikada... Transferde çok para harcayan Trabzonspor’un sadece 1 topu direkten dönüyor, bir de Deniz karşı karşıya gol atamıyor. Üretkenlikten uzak olmak, Trabzonspor’a yakışmadı.

Haberin Devamı

TARAFTAR NEREDE?

TFF’nin artık, “Maçlara taraftarları nasıl çekebiliriz” diye bir düşünce içerisine girmesi gerekiyor. Zira Anadolu takımlarının şu ana kadar izlediğimiz maçlarında çoğunun ‘büyük gelir’ olarak gördüğü forma reklamları bile artık yok. Taraftarlar da maça gelmezse, bu takımlar nasıl ayakta kalacak? Süleyman Seba sezonu bir tek centilmenlik üzerine mi inşa edildi?

Alkışa değer...

FUTBOL oynarken statta kulağımıza çalınan müzik bizi motive ederdi. Maç boyunca Kayseri Erciyeslilerin bandosu da bu anlamda futbola güzellik kattı. Eskişehirspor’dan sonra Kayseri’nin de bu güzelliği alkışa değer.

Aman hocam dikkat!

“SÜLEYMAN Seba sezonu” diyoruz, “Agresiflik, hırçınlıktan uzak olalım” diyoruz da... Halilhodzic’in sinir sistemi pek ‘kontrol edilebilir’ gibi görünmüyor. Bu maçta da az kalsın bir oyuncusuyla birbirine girecek gibi bir görüntü oluştu. Aman hocam sakin ol, sinirlerine hakim ol...

Haberin Devamı

Kayseri’ye parantez

TRABZONSPOR’un transferde harcadığı paranın herhalde yarısını harcamıştır Kayserispor... Ama saha içerisinde topa daha fazla sahip olan takım Erciyes’ti. Bu transferlerle bana göre Bülent Hoca nokta atışı yapmış.

Yazarın Tüm Yazıları