Reklamlar ve TOKİ

Dün Hürriyet'te Bilgin Gökberk'in " 90 dakka'lığına bile tek millet olamamak" konulu çok güzel bir yazısı vardı.

Haberin Devamı

Yazı, geçen gün mahalle esnafımızla aramızda geçen ve beni endişelendiren konuşmayı hatırlattı.

Önce size mahallemi anlatayım biraz. Güzel komşulukların yaşandığı, göçmen ağırlıklı bir mahalleyiz. Eski evler yıkılıp yerlerine ruhsuz binalar dikilip karmalaştık ama yine de zamana yenilmedik. Şu dizilerdeki herkesin birbirini tanıdığı ve selam verdiği moddayız hala.

Her ne kadar Müge Anlı ayarlarımızı bozsa da, hâlâ anahtarı bırakabileceğimiz komşularımız var çok şükür.

Esnafımız da iyidir. Esnaf deyip geçmeyin, iyi olması çok mühimdir. Bizi zarardan kurtarıyorlar mesela.

Haberin Devamı

İkiz kardeşim Hanife ile ben eve giderken aynı ürünleri satın alacağımız zaman uyarıyorlar, “Biraz önce ötekiniz aldı.” diye.

Neyse geçen gün mahalle kasabımıza girdim, bekliyorum. Televizyonda da reklam var. Hani şu nefes almadan tekrarlanan türden olan reklamlar. “Devamlı bunları mı dinliyorsunuz? Başınız ağrımıyor mu bu reklamlardan?” dedim.

Meğer esnaf ne dertliymiş... “Abla başka çaremi var, sadece reklamları açabiliyoruz. Hangi kanalı açsak bekleyenler tartışmaya başlıyor. Haber hiç dinlemiyoruz zaten. Bu kadar yıldır esnaflık yapıyoruz, bu kadar gergin bir zaman geçirmedik.” dediler.

Bir komşum esnafı fişlemiş kendince. Sakın oradan alışveriş yapma diyor. Nedenini soruyorum “Sahipleri Kürt’müş, PKK’ya yardım yapıyorlardır.” diyor.

Ne oluyor bize böyle? Ya da nereye kadar gidecek bu durum? Ne yapacağız yani birbirimizin yüzünü görmemek adına marketlerimizi, ibadethanelerimizi mi ayıracağız?

Bunlar bana neyi çağrıştırdı biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Cahiliye döneminde Müşrikler, Müslümanlara karşı boykot kararı alıp yazılı olarak Kabe duvarına asmışlardı. Gidiş o yöne gibi.

Verdiğim örneği abartı mı buluyorsunuz? O zaman kafanızı çevirip etrafınızda yaşananlara bir bakın derim. Ama Müşrik aramayın.

Gelişen ve modernleşen dünyaya sadece teknolojiyi satın alarak ayak uyduramayız.

.....

TOKİ

‘Yazarım’ diye bize hava atıyorsun madem bizim derdimizi de yaz.” diyen vatandaşlarımız adına TOKİ yetkililerine seslenmek istiyorum.

Vatandaş der ki; “ ‘Alt gelirli vatandaşları 539 TL taksit ödeyerek ev sahibi yapacağız.’ diye ilan verip sevindirenler bir söylesin bakalım; istedikleri peşin parayı nereden bulacağız? Hangi dar gelirlide bu kadar para var?”

Elçiye zeval olmaz.

Yazarın Tüm Yazıları