RADARA NASIL GİRİLİR

Ankaralılar haftanın dikkat çekenlerini, #Basketingobeginde etiketiyle Twiter’da paylaştı. Başkent’tekilerin, Başkent’te ilginç buldukları konular arasında “radar” olarak bilinen hız kameraları çevresinde oluşan “yapay” trafik yoğunluğu ilk sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

RADARA NASIL GİRİLİR
#Ankaradahaftasonu
Gelecek hafta Ankaralıların hafta sonu gündemini belirleyeceğiz. Yeni etiketimiz, #Ankaradahaftasonu olacak. “Hava sıcaklığının azalması ile birlikte aktivite yönünden kısırlaşan Başkent’te hafta sonları ne yapılır, ne yapılmaz, nereye kaçılır?” sorularının yanıtlarını #Ankaradahaftasonu etiketiyle Twitter’da paylaşacağız.
Detayı için tıklayınız

Birkaç yıldır Ankara trafiğininin hızını düzenleyen ana arterler üzerindeki Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ne bağlı kameralar artık yaşamımızın bir parçası haline geldi. Bu süreçte Başkentliler de kameraların altından kendilerine has geçiş tarzları oluşturdu. Sürücülerin büyük bölümünü bu durumdan şikayetçi.

Haberin Devamı

KAMUFLAJLI PLAKA

Yüzde 10’luk ek limit ile saatte 77 kilometre sürat yapılmasına müsade eden kameralı bölgelerde 30 kilometre hızla ilerleyenler var. Bir de 100 kilometrenin üzerindeki hızıyla yaklaştığı kameranın önüne gelince aniden frene yüklenenler... Plakalarını “Evleniyoruz”, “Mutluyuz” yazıları ile kamufle edenlere  de tanık olduk. Ankaralılar, hız kameralarının altından 30 kilometre süratla geçen ve ardından hızlanan sürücülere tepki gösteriyor.

- @myilmaznet #Baskentingobeginde 70 limitli radarı 30 ile geçmeye çalışan arkadaşım arkanda 30 kilometrelik bir araç kuyruğu oluştuğunun farkında mısın?
- @bulutfs #Baskentingobeginde rahat rahat 100 km hızla gidilecek yere 70 km limit koyanların hiç mi suçu yok?
- @DorukGokalp #Baskentingobeginde 70 km radardan 60’la geçip, geçtikten sonra 120’ye çıkma yarışları yapılıyor.

RADARA NASIL GİRİLİR
TWITTER’DAN ULAŞIN

twitter.com/metehan_demir

twitter.com/esevgi

GECİKEN ULAŞIM ERKEN BİTİYOR

Toplu taşıma sorunu, Ankaralıların yaşamını etkileyen öncelikli gündem maddeleri arasında yer almayı sürdüyor. Erken saatte sona eren servisler, taşınamayan kör bölgeler, Kızılay odaklı ulaşım, on yılları geride bırakan metro çalışmaları, paso ücetleri... Sorun listesi Twitter aleminde uzayıp, gidiyor... Taksi ve dolmuş sürücülerinden şikayet var.
- @guvengoktas #Baskentingobeginde Turan Güneş Bulvarı (Panora Kavşağı) ile Konya Yolu arasında hiçbir toplu taşım aracı yok!
- @guvengoktas #Baskentingobeginde “yükselen değer” İncek ile Kızılay arasında dolmuş seferi yok. Üç Gölbaşı dolmuşundan sonra bir tane (belki) Ulus’tan gidiyor.
- @HerTeldenBiSes #Baskentingobeginde saat 23.59 olunca toplu taşımalar kontak kapatıyor.
- @svmydn #Baskentingobeginde Kızılay’da bir tane bile kartlı 427 gelmez mi ya? Gelir ama 30 dk beklersen.
- @mugeb89 #Baskentingobeginde Kızılay’a gitmeden iki semt arası gitmek imkansız.
- @yorgun1903 #Baskentingobeginde şu boş boş gezen taksilerden bıktık artık...
- @edda006 #Baskentingobeginde Keçiören metro çalışması 10 yıldan fazla sürer mi?
- @mugeb89 #Baskentingobeginde öğrenci olduğunu ispatlamak için kimlik kartı yetmez. Üstüne para vereceksin.
- @semihtetik2 #Başkentingobeginde metrobüs diye adlandırılan körüklü otobüslerden neden hala Gölbaşı’na verilmedi.
- @emre_yumus #Baskentingobeginde yıl olmuş 2012 hatta 2013 hala körüklü otobüs görüyorum. Ne bereketi varmış ya. 30 yıl olacak alınalı neredeyse.
- @mugeb89 #Baskentingobeginde 23.00’ten sonra otobüsle eve dönebilene aşk olsun. Bu kadar gelişmiş.
- @emre_yumus #Baskentingobeginde otobüsçülük ve dolmuşçuluk rant batağından kurtarılırsa belki ulaşım azıcık düzelir.
- @demir_hannnn #Baskentingobeginde taksi ve minibüs şoförlerinin hoyratça taşıt sürmeleri ve trafik eşkiyalığı yapmalarına bir çözüm bulunmalı.
- @mugeb89 #Baskentingobeginde 10 yıldır metro çalışması var...

Haberin Devamı

VAY YAYANIN HALİNE

Kentin taşıt odaklı yapılanması, bazı bölgelerde yaya yolu işgali ile bir araya gelince Başkentlilerden “kaldırım” sesleri yükseliyor. Geçtiğimiz haftalarda akülü aracı ile kaldırımdan ilerleyemediği için çöp kamyonu altında can veren engelli Nevzat Özyavuzer henüz unutulmadı. Araç sürücüleri de trafikten yana dertli...
- @tugrul_c #Baskentingobeginde Emek’te kaldırımda yürüyemiyorsunuz çünkü oto galerileri caddeyi tek şeride indirdikten sonra kaldırımı da işgal etmiş.
- @tugrul_c #Baskentingobeginde kaldırımlar paramparça birçok yerde. Çocuk arabasıyla yürüyemiyorsunuz. Engellileri düşünemiyorum bile...
- @YsnTmz #Baskentingobeginde trafik sorunu çok büyük. Özellikle bazı bölgelerde çarpık kentleşme çok fazla...
- @antimetrekup #Baskentingobeginde bize Monaco Grandprixi ortamını yaşatan yetkililere teşekkür ederiz. Bahçeli alt geçidinden sonrası harika!
- @SaadetBayrakal #Baskentingobeginde Keçiören’deki trafik çilesi Başkent’in göbeğine yakışmıyor.
- @burakdeste #Baskentingobeginde üst geçitlerin çoğunda yürüyen merdivenler inişte çalışır. Çıkışlar yine yürüyerek...

Haberin Devamı

Enerji olmaSA

Her ne kadar vatandaş önceden bilgilendirilse de EnerjiSA tarafından uygulanan ve saatler süren enerji kesintileri Ankaralıları huzursuz ediyor.
- @djcanerturan Yıl olmuş neredeyse 2013 #Baskentingobeginde hala elektrik ya da su kesiliyor! Ne zaman modern bir kent olacağız merak ediyorum...
- @Neslihan_Ats #Baskentingobeginde sokağımızda her hafta su, elektrik kesiliyor. 2 yıldır asfalt, hatta telekom hattı bile yok. Ne gelişmişlik ama...
- @YsnTmz #Baskentingobeginde elektrik kesintileri oluyor arada ve toplu taşımada sorunlar var.
- @cehennemin_dibi #Baskentingobeginde İvedik Organize Sanayi’de sürekli elektrik gidip gelmekte. Sonra sanayiciden üretim beklenmekte...

Haberin Devamı

DİKKATTEN KAÇMASIN

- @obaoglu #Baskentingobeginde sembol olabilecek nitelikte sanat eserleri kazandırmak yerine her yeri alışveriş merkezleriyle dolduran bir anlayış var.
- @ozgeeaksoyy #Baskentingobeginde Sıhhiye’de ısrarla temizlenmeyen havuz yosun içinde. Yanından gecerken kokudan nasibinizi fazlasıyla alıyorsunuz.
- @mugeb89 #Baskentingobeginde Güvenpark’taki havuzun pisliğinden midem bulanıyor.
- @pinar_ege #Baskentingobeginde Çankaya Belediyesi bu aralar çok park yapıyor. Bütün bütçeyi park yapmaya yatırıyor.
- @06berkeFB #Baskentingobeginde Eryaman Yavuz Selim’e hizmet yok.
- @YsnTmz Ama #Baskentingobeginde bunca soruna rağmen bulabileceğiniz birçok güzellik var.

Yazarın Tüm Yazıları