Popvirüs

Lale BARÇIN İMER
Haberin Devamı

Bukalemun kadınlar

Onlardan iki tane var Türk müzik piyasasında. Belki bir iki tane daha... Ajda Pekkan ve Sezen Aksu. Ajda Pekkan'ın son olarak transparan giysilerle verdiği pozlar çok konuşuldu, çok tartışıldı, çok şaşırttı. Ben sadece ve sadece ‘‘Helal olsun Ajda sana, helal olsun’’ diyorum. Sürekli değişen ve asla sıradan olmayacak diğer pop starımız ise Sezen Aksu. Aksu'nun Amica dergisine verdiği fotoğraflar da, transparan olmasa bile, hiç yabana atılacak türden değil. Her iki starın da ‘‘karizma’’ adına kendi hemcinslerine bu konuda fark attıkları kesin. Onları ‘‘O’’ yapan neden de bu zaten.

Sertab zorlayacak

Sertab Erener'in ‘‘Dünya Projesi' ile ilgili söyleyecek fazla birşey yok. Erener, emin adımlarla hedefe doğru ilerliyor. Arkasında sağlam bir şirket, akıllı sakin, kendine güvenen adımlarla... İnanıyorum ki başaracak. Avrupa pazarına çıkan ilk single'ı iyi bir başlangıç oldu. Şarkının albüm versiyonunu sevme-miştim ama yeni şekli mükemmel olmuş doğrusu. ‘‘A cappella’’ diye adlandırılan (çalgı eşliği olmayan yalnız ses için yazılmış müzik türü) tarzda yeniden kaydedilen parça inanılmaz güzel olmuş. ‘‘Sesleri’’ üreten Voice Mail adlı Belçikalı toplulukla çekilen klip de başarılı. İyi pazarlanırsa Avrupa bu bahar ve bu yaz Sertab'la coşabilir. Sizler de Zor Kadın'ın yeni halini kaçırmayın derim.

Doğru söz Emre'den

Emre Altuğ, kısa süre önce konuk olarak katıldığı radyo programında güzel bir laf etti. ‘‘Her müzisyen hayatta bir tane muhteşem bir albüm yapar. Bu ilk albüm olursa durum vahim’’ gibi bir sözdü bu. Doğru söze ne denir? Hani bazı yapıtları ‘‘bir ilk albüm’’ olarak değerlendirmeme tahammülü olmayanlara hatırlatayım istedim.

Yazarın Tüm Yazıları