Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Alkış da gerek

GEÇTİĞİMİZ günlerde Karşıyakalı Murat Özneşin'in valiliğe yazdığı mektup polisi oldukça duygulandırdı. Emekli Özneşin, geceyarısı evine girip, çocuklarının eğitim parasını çalan hırsızı yarım saatte yakalayan polise teşekkür ediyordu.

GECE balkondan birinin atladığını farkeden Özneşin 155 Polis İmdat'ı aramış, Karşıyaka Merkez Karakolu'ndan Komiser Yardımcısı Ahmet Can, memurlar Celal Öztürk ve Arif Çetinkaya, eşkal olmamasına rağmen hırsızı, Alaybey Tren İstasyonu yakınında şüphe üzerine yakalamıştı.

POLİSLER, Aydaş'ın ayakkabı tabanının, balkondan atlarken toprakta oluşan izle karşılaştırmış, attığı çantayı, çaldığı paraları bulmuştu.

ÇEŞİTLİ nedenlerle eleştirilen polisler, duyarlı vatandaşın mektuplu teşekkürünü memnunlukla karşıladı. Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Koray Bakış, personelini kutlayıp takdirnameyle ödüllendirdi.

SUÇLULARLA mücadelenin görevleri olduğunu vurgulayan Bakış,‘‘Suçluyu yakaladığımızda, mağdurluğunu giderdiğimiz vatandaş kadar, biz de seviniriz. Bu tür mesajlar çalışma azmimizi kamçılıyor.’’ dedi.

KARŞIYAKA'da hırsızlığa karşı ikişer kişilik 10 apartman timi oluşturuldu. Sivil görevliler apartmanlara girerken gördükleri şüpheli kişilere hangi daireye çıktığını soracak. Oturduğu daireyi veya ziyaret edeceği ev sahibini gösteremezse şüpheli olarak kabul edilip, incelemeye alınacak. Emniyet Müdürü Bakış, Karşıyakalıların apartman timlerine yardımcı olmasını istedi, her ihbarın da anında değerlendirildiğini belirtti.

YAŞAMIN İÇİNDEN

Ah altılı...

ÇOCUKLUĞU yoksulluk içinde geçmişti... Üniversiteyi bitirmiş, bir bankada veznedar olmuştu. İşyerinde sevilip sayılır, eşi ve 2 çocuğuyla mutluluk tablosu çizerdi. Çevresi genişlemişti. Arkadaşlarıyla hipodroma at yarışı izlemeye gitti, heyecanlı dünyadan etkilendi.

BİR kaç kez küçük oynadı, az da olsa para kazandı. Sonraları her yarışta oynamaya, atların anne ve babasının künyesini bilecek kadar ilgilenmeye başladı. Derken bir gün bankaya müfettişler geldi.

KASADA eksik tespit edildi, savcılığa bildirildi. Gözaltına alındı. Büyük miktarda altılı ganyan oynadığını, kaybettikçe hırslanıp daha çok para yatırdığını, maaşı yetmeyince de vezneden ‘‘Sonra öderim’’ düşüncesiyle para aldığını itiraf etti.

Kötü sonuç

ZİMMET- TEN tutuklanıp cezaevine girdi. Bir zamanlar laf olur diye kimsenin çayını içmezken ‘‘Çok önem’ verdiği ismi lekelendi, aile dağıldı. Altılı kuponuyla başlayan heyecan nerelere vardı...

Haklarınızı

biliyor musunuz?

Özel hayatın gizliliği

(Anayasa Md. 20):

ÖZEL hayatınızı ve aile hayatınıza saygı gösterilmesini isteme hakkına sahipsiniz. Özel ve aile hayatınızın gizliliğine dokunulamaz. Kanunlarla belirlenen esaslar doğrultusunda verilen arama kararları istisnadır.

Ustaya müdür plaketi

FUAR geleneğini bozmayıp bu yıl da Çamlık Senar'da oyunlarını sergileyen ve İzmirliler'in yoğun ilgisiyle karşılaşıp Bornova ve Karşıyaka Açık Hava tiyatrolarında gösterisine devam eden Nejat Uygur, İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'ı ziyaret etti. Yücesan, sanatçılara desteğinden dolayı kendisine teşekkür eden Uygur'a plaket verdi. Uygur, Yücesan'la, yıllardır sahneye koyduğu Cibali Karakolu'yla ilgili sohbet etti.

TEBESSÜM

Adres sormaya gelmiş

DEDEKTİF Haydar'a arkadaşları 1 Nisan şakası yapmak istemişti. Gece isimsız telefonla ihbarda bulunup aradığı gaspçının adresini verdiler.

AYLARDIR peşinden koşan gaspçının adını duyan Dedektif Haydar heyecanlandı ve ön araştırma yapmadan ekibini hazırlayıp adrese gitti.

ÇELİK yeleğini giyen Haydar, zili çalıp, kapı açılır açılmaz içeriye daldı ve elde silah donakaldı. Salonda üzerinde pijama ayağında terlik, elinde çay, televizyon seyreden kişi, şubenin müdürüydü.

HEMEN kendini topladı, hazırola geçti ve olanlara bir anlam veremeyen müdürüne, ‘‘Pardon efendim, adres sormaya gelmiştim. Televizyonda oynayan kovboy filminde silah seslerini duyunca zorda olduğunuzu düşünüp içeriye daldım’’ diyebildi.

DEDEKTİF Haydar'ın geliş nedeninin bu olmadığını sezen müdür, hazır cevaplılığı karşısında gülümsemekle yetindi.

Yazarın Tüm Yazıları